Economía y negocios

El mercat laboral català resisteix i l'atur ha baixat en 3.440 persones al setembre

Creix l'ocupació a Catalunya amb 9.393 nous cotitzants, coincidint amb el final de les vacances d'estiu i l'inici del curs escolar

Creix l'ocupació a Catalunya coincidint amb la fi de les vacances d'estiu i l'inici del curs escolar / Cadena SER

Catalunya ha esquivat la costa de setembre i lidera la retallada de l'atur registrat tot i el final de la temporada turística d'estiu. Després de dos mesos a l'alça, el nombre de desocupats ha tornat a baixar. Ho ha fet en 3.440 persones, situant en 335.432 el nombre d'aturats que busquen feina i estan inscrits a les oficines de Treball de la Generalitat. Són, això sí, 18.800 desocupats menys que ara fa un any. L'atur, de fet, ha baixat especialment al sector seveis (-3.374), mentre que l'agricultura (+140) ha estat l'única branca d'activitat on el nombre de persones sense feina ha augmentat.

El descens de l'atur registrat a Catalunya contrasta amb la pujada de la desocupació al conjunt de l'Estat, on l'atur ha augmentat en 19.768 persones. El nombre de desocupats ha crescut, sobretot a Andalusia (+15.949), pero també a Madrid (+3.358) i Galícia (+2.918). Tot i així, el nombre absolut d'aturats s'ha situat en 2.722.468, la xiframés baixa aquest mes des de 2008, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social.

Dades positives, per altra banda, pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social. A Catalunya, el final de les vacances d'estiu i l'inici del curs escolar han deixat el mercat laboral català amb un nivell d'afiliació rècord en un mes de setembre, amb 3,7 milions de treballadors. En concret, s'han creat gairebé 9.400 llocs de treball, una xifra que contrasta amb la caiguda de l'agost (-60.300) i que situa el nombre total de cotitzants com el quart registre més alt de la sèrie històrica, per darrere del maig, juny i juliol d'aquest any.

Al conjunt de l'Estat l'afiliació també ha pujat. La Seguretat Social ha guanyat 18.295 afiliats, gràcies sobretot a l'augment de l'ocupació al sector de l'ocupació que ha incorporat 85.800 nous professionals, coincidint amb l'inici del curs escolar. Amb aquest repunt, el nombre de cotitzants torna a superar els 20,7 milions d'ocupats, el nivell més elevat d'un mes de setembre de la sèrie històrica, segons dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00