Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Aniol Rafel: "Busquem llibres que ens facin ser diferents després d'haver-los llegit"

El fundador de l'editorial Periscopi ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de l'Aniol Rafel (20/09/2023)

Llapis de Memòria de l'Aniol Rafel (20/09/2023)

54:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1695222555423/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aniol Rafel és editor i el fundador de les edicions El Periscopi. Ja fa 10 anys que va engegar tot sol aquesta editorial que només publica llibres en català, i ara ja són 6 membres i tenen l'honor de ser la segona editorial més venuda en català i d'haver guanyat diversos premis llibreters. Rafel diu que, per a ell, la clau rau a editar llibres que "ens facin ser diferents després d'haver-los llegit". "Que la gent compri un llibre teu sense conèixer el títol o l'autor, pel simple fet de saber que és Periscopi, és meravellós i alhora una gran responsabilitat", ha expressat orgullós.

De tradició familiar lectora, Rafel sempre ha estat un amant de la lectura, però no s'havia plantejat dedicar-s'hi professionalment. Abans, havia estat llibreter, traductor, i corrector, unes professions que li han permès "posar-me en el lloc de les persones que estan fent feina per l'editorial".

Entre diversos llibres que ha publicat Periscopi, han parlat de la "llum" d'"Ànima", de Wajdi Mouawad, i del "boom" de "Demà, demà i demà", de la Gabrielle Zevin. "Quan el vam descobrir vam al·lucinar", ha reconegut Rafel sobre la bonica història d'amistat que s'explica a les pàgines de la novel·la.

Cançons del Llapis de Memòria de l'Aniol Rafel

  • 'El teu amor', Dusminguet. Aquest és un grup que l'ha acompanyat durant molts anys i que va conèixer durant la seva etapa universitària. Rafel ha confessat que, a través d'ells, va descobrir que "es podia fer música en català" de qualitat.
  • 'Buona Sera', Louis Prima. Aquesta cançó el posa de molt bon humor. La va descobrir durant la pandèmia "quan feia molta falta". "La pandèmia va ser una muntanya russa d'emocions", ha recordat, ja que, de cop, la gent "tornava a llegir més que mai" després d'un període molt fosc.
  • 'Un beso y una flor', Nino Bravo. Era la cançó que els agradava escoltar amb el seu grup d'amics. En Rafel li dona molta importància a l'amistat: "Les amistats que es cuiden, les que aguanten, actuen com a companys de vida", ha destacat.
  • 'Viure sense tu', Antònia Font. Rafel ha declarat que "els milions de vegades que he escoltat, cantat i ballat aquesta cançó" han influït en la seva manera de ser al llarg de les diferents etapes de la seva vida.
  • 'The young ones', Cliff Richards. Ha comentat que és un himne molt trist a la joventut que se'n va. "Sé que soc qui soc avui per tot el que he viscut per arribar fins aquí", ha subratllat Rafel. En aquesta línia, ha recordat que durant la seva infància moltes vegades la lectura li va servir de "refugi" per superar la seva timidesa.
  • 'Tot és part de ser un pirata', El Pony Pisador. Ha descobert el grup fa pocs anys i l'han fascinat "per la seva actitud i tot el que transmeten". A més, comparteix la seva música amb la seva filla i li permet anar a concerts junts, cosa que gaudeix molt.
  • '39', Queen. Tot i que no és de les més escoltades de Queen, l'ha escollit perquè "té un ritme que s'arrapa i que fa que no pugui deixar d'escoltar-la", ha emfatitzat Rafel.
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00