Aquí Camp de TarragonaAquí Camp de Tarragona
Ocio y cultura

Enologia URV

Mas dels Frares, imprescindible per la formació dels futurs enòlegs

Especial Celler Experimental Mas dels Frares de la URV / Jordi Cartañá

Especial Celler Experimental del Mas dels Frares de la URV

01:09:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1695124917553/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Constantí

Avui hem passat pel Celler Experimental del Mas dels Frares de la Universitat Rovira i Virgili per veure com es viu els darrers compassos de la verema d’aquest any i, sobretot, conèixer de prop aquest celler que el 1995 va crear la URV per als seus estudis d’Enologia.

Sobre la història i orígens d’aquest espai, els tipus d’estudis, assignatures i recursos n’hem parlat amb Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia i Montserrat Poblet la vicedegana.

També hem escoltat els perquès d’haver triat aquests estudis per part de tres alumnes com son la Natàlia Fernández, estudiant de grau d'enologia, Arnau Just, estudiant de grau, màster i doctorand i Maxwell Anable procedent d’Ohio.

“La verema s’ha avançat 20 dies els últims 25 anys” ens ha deixat caure el Fernando Zamora professor responsable del celler i del camp experimental. Així ha respost sobre els efectes del canvi climàtic al camp. Juntament amb Pedro Cabanillas hem abundat en les varietats, que són moltes, amb les que es treballen al Mas i de les quantitats de raïm i vi amb les que treballen els alumnes.

El celler també és centre d’investigació i recerca i ens han explicat quin és el seu camp d’estudi específic i beneficis que té la Míriam Lampreave, investigadora en bioquímica, Montse Mestres, investigadora de química analítica, Gerard Aragonès, grup de nutrigenòmica i Cristina Reguant, Investigadora en biotecnologia enològica.

Hem tancat el programa amb tres alumnes de doctorat: Jordi Gombau del grup de tecnologia enològica. Aitor Balmaseda del grup que estudia els microorganismes presents a la vinya i el vi i l'impacte que tenen en la seva qualitat i Daniel Xorn que treballa en el camp de la química analítica

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00