Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Mercè Sarrias: "Com a productor, en Joel Joan és molt bo, però té un caràcter difícil i pot crear molta tensió treballant"

La periodista, dramaturga i guionista ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Mercè Sarrias

Llapis de Memòria de Mercè Sarrias

54:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1694706282271/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Mercè Sarrias ha dedicat gran part de la seva carrera professional al món de la dramatúrgia i a escriure guions. Així, ha participat en l'elaboració de moltes de les mítiques sèries de TV3 que ja formen part del nostre imaginari col·lectiu: Plats Bruts, Porca Misèria, Jet Lag, El Cor de la Ciutat, o Merlí són algunes de les moltes en què podem palpar el segell de Sarrias. Per tant, la gran majoria del temps l'ha passat escrivint comèdia, així que ha decidit escriure el llibre "Manual para escibir comedia hoy", un treball que vol convertir el "saber fer riure" en "un art", tal com ha explicat la guionista.

Sobre l'èxit de Plats Bruts, ha assegurat que "volíem fer una sèrie d'èxit mundial", per això els guions estaven tan i tan treballats. D'altra banda, amb Porca Misèria "volíem parlar de nosaltres i fer una sèrie molt generacional". Ha afegit que, tot i que els van oferir fer-ho en castellà per Telecinco, ells ho van rebutjar. En aquesta línia, ha explicat que treballar amb en Joel Joan com a productor és un luxe, tot i que "té un caràcter difícil i pot crear molta tensió treballant".

Ara bé, abans de ser guionista, Sarrias havia estudiat periodisme. Diu que aquesta professió "s'ha precaritzat i desmantellat molt" en els darrers anys, i que l'augment de les fake news s'explica pel pes que estan guanyant les xarxes socials. "Menyspreem el poder que tenen", ha lamentat, advertint del perill que té "deixar-ho en mans de grans grups de comunicació relacionats a la ultradreta, tal com passa a Espanya".

Cançons del Llapis de Memòria de la Mercè Sarrias

  • 'Si nos dejan', Ximena Sariñana & Jay de la Cueva. Sarrias sempre ha escoltat les versions actuals dels boleros, i ha triat aquest perquè l'ha escoltat molt: "Perduren per la idea que transmeten de viure apassionadament", ha destacat.
  • 'Horses', Patti Smith. Per a ella, Patti Smith va ser un referent feminista. Així, ha recordat que des dels 15 anys es va començar a interessar per aquesta qüestió: "Vaig ser una feminista quan encara no estava de moda", ha subratllat. En aquella època, va llegir molta literatura feminista, entre la qual ha destacat a Simone de Beauvoir. "Agafava llibres a l'atzar i me'ls llegia tots: així vaig aprendre a escriure".
  • 'Insurrección', El Último de la Fila. "És el grup que més he escoltat en determinades èpoques", ha emfatitzat. Del grup, ha admirat que "va saber connectar amb el sentiment dels joves d'aquell moment", tal com assegura que "passa ara amb molts grups de música catalana".
  • 'Què volen aquesta gent', Maria del Mar Bonet. L'ha escollit per tal de reivindicar totes les resistències d'esquerres i d'identitats que vivim actualment: "No hem de perdre mai a consciència de les lluites socials", ha reiterat. Per exemple, ha dit que moltes vegades el mateix públic objectiu actua de censura, com li passa amb 'Com si fos ahir', ja que, "en emetre's a la TV3, tothom se la sent seva i la gent s'ofèn molt". Al teatre, diu que passa el mateix: "Quan es creu que vindran problemes, prefereixen evitar-los", ha criticat.
  • 'Pasa la vida', Pata Negra. Sarrias ha detallat que el seu estat actual mental és el de "passar la vida", com el d'aquesta cançó.
  • 'Pueblo Blanco', Joan Manel Serrat. D'aquesta cançó, ha comentat que li agrada el sentiment que transmet: de nostàlgia, de veritat, i de coses petites.
  • 'Columbia', Quevedo. És la cançó que han escollit els seus dos fills per fer-la sonar a la ràdio, ha explciat. "Som una família molt sitcom", ha rigut mentre relatava com es gestionen la logística familiar.
  • 'Salseta del Poble Sec', Versionant Beatles. La cançó la transporta a les festes de barri, a la Mercè, a la tornada de l'estiu i al retrobament amb els seus amics.
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00