Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Deportes

La sortida a borsa de Barça Media es complica

El Barça reconeix davant la borsa Nasdaq de Nova York que Libero Footbal Finance no ha pagat els 40 milions de la compra d'accions de Barça Studios i que, sense aquest ingrés -del qual no hi ha garanties-, la sortida a borsa no es produirà

GRAFCAT3777. BARCELONA, 11/09/2023.- El presidente del FC Barcelona, Joan Laporta (c), atiende a la prensa tras la tradicional ofrenda floral en el monumento a Rafael Casanovas con motivo de la Diada del 11 de septiembre, día oficial de Cataluña. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

Barcelona

L'impagament de 40 milions d'euros de la famosa 'repalanca' signada aquest estiu pel Barça ha comportat conseqüències més enllà de l'aval dipositat per la junta directiva del club per tal de complir amb el pla de viabilitat presentat a la Lliga i poder inscriure els nous futbolistes fitxats en aquest mercat estiuenc. A principis d'agost, el Barça va fer oficial un acord pel qual el fons alemany Libero Football Finance adquiria un percentatge d'accions de Bridgeburg Invest SL (la companyia que gestiona Barça Studios) per 120 milions d'euros, amb l'obligatorietat de pagar la meitat de la inversió abans del 29 d'agost. Els primers 20 milions van arribar, però els següents 40 encara resten pendents.

A partir d'aquesta inversió inicial, la previsió del Barça era fundar una empresa amb seu als Països Baixos anomenada Barça Media que, de la mà amb Mountain & Co. I Acquisition Corp aterrés a la borsa Nasdaq de Nova York per tal de buscar nous inversors i aconseguir finançament extra per al club. Amb l'impagament de Libero, ara la situació es complica. La mateixa Mountain & Co va comunicar el dia 8 de setembre a la Comissió de Valors dels EUA que Libero no havia pagat els 40 milions pactats i que s'ha allargat el termini per rebre els diners fins el 10 d'octubre. Si l'ingrés no arriba, Barça Media no sortirà a borsa.

A la vegada, una de les noves condicions pactades és la potestat del Barça d'abandonar el projecte en qualsevol moment des del 8 de setembre si Libero Football Finance no aporta el capital signat en l'acord. És a dir, el club pot cancel·lar la sortida a borsa de manera unilateral mentre Libero no pagui. "Fins que no es compleixi la Condició dels Ingressos el FCB pot, a la seva única i absoluta discreció, rescindir l'Acord de Combinació de Negocis en qualsevol moment", reflecteix el document. De fet, no hi ha cap garantia que el fons alemany compleixi amb la seva obligació i així es reconeix en la comunicació oficial traslladada a la Comissió de Valors dels Estats Units: "No hi ha cap garantia que el finançament addicional de tercers necessaris per complir la Condició dels ingressos s'obtindrà abans de la data límit".

Al document inicial de l'acord entre el Barça i Mountain & Co, signat l'11 d'agost, ja es reconeixien diversos factors de risc que podien posar en perill l'operació, com l'obligació per part de Mountain & Co d'obtenir l'aprovació dels seus accionistes, de la mateixa manera que el Barça ha de passar l'acord per l'Assemblea de socis compromissaris. Juntament amb aquests factors de risc, hi ha més incerteses: que Libero pagui els 40 milions, que el Barça pugui cancel·lar l'acord en qualsevol moment, que s'obrin o que avancin els procediments judicials contra Mountain o el Barça i, també, la capacitat de complir amb els beneficis previstos.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00