Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

TV Boy: "El meu pare no va creure en mi fins que vaig exposar a un museu"

L'artista urbà del moment ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de memòria de TVBOY

Llapis de memòria de TVBOY

54:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1694103994575/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

TV BOY, sobrenom que s'amaga darrere Salvatore Benintende, és un artista urbà nascut a Palermo i criat a Milà, que va estudiar disseny industrial però que va acabar fent obres d'art a les parets de les ciutats. Així, tot i que en TV BOY converteix els carrers en galeries d'art, la seva obra ha tingut tant de reconeixement social i cultural que s'ha acabat exposant a museus d'arreu del món: Roma, Copenhaguen, Miami, Berlín, Beirut... A Barcelona, el podeu veure al Museu del Disseny de Barcelona, a l'exposició 'TV BOY: The invasion".

Una de les seves obres més reconegudes i reproduïdes és la caricaturització dels futbolistes Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. "El dia de Sant Jordi la gent feia cua per fer-se una foto amb ells", ha recordat. El seu art contemporani aposta per reivindicar drets, com per exemple el treball que ha fet juntament amb Open Arms, on va fer un mural "d'esperança pels refugiats". També ha anat a donar suport a Kíev, arran de la guerra d'Ucraïna. Per ell, l'art és una forma de rebel·lió, una forma de "reivindicar" i un moviment democràtic".

Cançons del Llapis de Memòria de TV BOY

  • 'Run to you', Bryan Adams. Al cantant el va conèixer arran del seu millor amic de la infància, en Gabrielle, al qual li sobrava una entrada per anar al concert de Bryan Adams.
  • 'I want to break free', Queen. "Quan vaig veure per primera vegada el videoclip, no hi havia tanta sensibilització dels temes LGTBI". Per això, a través del seu art, en TV BOY vol conscienciar la població. També ha volgut destacar la importància que cobra el concepte "permís" en les obres urbanes: "La meva obra, si està al museu no me la toquen, però si està al carrer, me la treuen".
  • 'The message', Grand Master Flash & The Furiuos Five. Aquesta cançó el transporta al moment en què va descobrir un vagó de tren pintat, quan encara vivia a Itàlia. "Allà em vaig enamorar d'aquesta forma d'art", ha afirmat, perquè trobava una frescor "que no trobava a les galeries". Des de llavors es va llençar a pintar grafitis. "Els meus pares han hagut de pagar algunes multes", ha rigut. Ara bé, fins que no el van exposar a un museu, el seu pare no va entendre que allò que feia "no era per perdre el temps, sinó que al darrere hi havia una intenció".
  • 'I wanna be sedated', The Ramones. TV Boy ha explicat que ell, als 15 anys, va començar a tocar la guitarra i "era molt dolent", ha admès. La seva fal·lera per l'street art ve d'allà, ha dit "de la rebel·lia, de llançar-se i fer les coses tot i que no surtin bé".
  • 'Welcome to paradise', Green Day. Ha recordat amb tendresa que va ser en un concert de Green Day on va conèixer la seva primera xicota. Així, ha aprofitat també per explicar-nos com va conèixer la seva actual parella: va ser en una quedada de gent d'Erasmus que era d'Espanya, però que havien quedat a Milà, a la qual ell va assistir perquè volia practicar el seu castellà. "No vaig entendre que m'havia enamorat fins que ella va tornar a Barcelona i la vaig trobar tant a faltar que vaig decidir venir a viure aquí", ha confessat.
  • 'Bongo bong', Manu Chao. Aquesta cançó el recorda als seus primers anys a Barcelona, quan es creuava amb en Manu Chao. "Sempre em feia respecte i mai li vaig parlar", ha sospirat. Ha afegit que Barcelona li agrada molt "per la llibertat" que s'hi respira, al contrari d'Itàlia.
  • 'Black and White', Michael Jackson. "Potser no és a millor cançó de l'artista, però li tinc molt d'afecte", ha subratllat, ja que la solia escoltar molt de petit.
  • 'Zittie Buoni', Maneskin. "M'agrada que, en un període on s'escolti molt reggaeton i autotune, triomfin ells", ha destacat.
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00