Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Baloncesto | Deportes

"L'Eurolliga és un somni, però sé on estic i l'exigència que hi ha"

Roger Grimau ha explicat que "el fitxatge de Jabari Parker és una aposta"

Entrevista a Roger Grimau, entrenador del Barça de bàsquet, al 'QTJ!'

Entrevista a Roger Grimau, entrenador del Barça de bàsquet, al 'QTJ!'

17:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1694085660347/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Roger Grimau és l'últim jugador del Barça de Bàsquet en aixecar una Eurolliga. Ara ja fa 13 anys. Qui la va aixecar, ara és l'entrenador de l'equip. I somia en tornar-ho a fer: "Si la guanyés, maniria cap a casa a descansar i gaudir de la vida. És un somni, però sé on estic i l'exigència i obligacions que hi ha", ha admès.

"Vaig trigar a dir que sí al Barça el mateix que trigues a dir sí per la boca", ha dit entre riures l'entrenador de l'equip. "Intentarem jugar dinàmics, ràpid, sense que vulgui dir precipitar-se. Vull donar espai a les transicions ràpides. La idea principal és canviar el xip entre atac i defensa ràpidament", ha comentat sobre quin serà l'estil de joc.

L'entrenador s'ha separat de l'estil Saras Jasikevicius. "M'encanta Saras, però som diferents. Com a persona soc d'una manera i no canvio com a entrenador. Soc més suau", ha dit. "M'agradaria que el líder fos coral. Hi ha molts jugadors que poden agafar aquest paper".

"No m'atreveixo a demanar paciència"

"Soc culer i aficionat alhora. No m'atreveixo a demanar paciència. El Palau ha fet un gir proactiu i ara anima més. Em deixaré la vida. Si surt bé seré l'home més feliç del món i, si no, el més infeliç durant un temps", ha reflexionat Roger Grimau.

S'ha definit com una persona que ho viu molt tot, però que li hagués agradat una pretemporada més llarga. "Ens estem coneixent. És poc temps i en tenim poc per treballar. Les coses s'han d'accelerar i jo soc més d'entrar progressivament. M'agrada tenir temps perquè crec que tot són gestions personals", ha explicat sobre la seva manera de treballar.

KAUNAS, LITHUANIA - MAY 19: Roger Grimau, Head Coach of U18 FC Barcelona during EB Adidas Next Generation Tournament match between Crvena Zvezda Belgrade U18 and FC Barcelona U18 at Kaunas Sports Hall on May 19, 2023 in Kaunas, Lithuania. (Photo by Pau Barrena/Euroleague Basketball via Getty Images)

KAUNAS, LITHUANIA - MAY 19: Roger Grimau, Head Coach of U18 FC Barcelona during EB Adidas Next Generation Tournament match between Crvena Zvezda Belgrade U18 and FC Barcelona U18 at Kaunas Sports Hall on May 19, 2023 in Kaunas, Lithuania. (Photo by Pau Barrena/Euroleague Basketball via Getty Images) / Pau Barrena

L'entrenador vol un grup "unit, que quan arribin les coses complicades, sigui capaç de trobar solucions". Per això, la columna de l'equip és feta de talent nacional, "tot i que l'important és que els de fora se sentin com si fossin d'aquí".

"El fitxatge de Jabari és una aposta"

"Sí, en cert punt el fitxatge de Jabari és una aposta", ha reconegut Grimau. El tècnic, però, ha puntualitzat: "És veritat que fa temps que no juga i, a l'inici, que no sé quan serà, li costarà a nivell d'adaptació. Confiem que surti bé".

Sobre la confecció de la plantilla, ha confirmat que no ha notat les retallades. Grimau ha explicat que "s'ha distribuit el paquet de diners en més jugadors" i que està "content amb l'equip i les incorporacions". "Estem atents a qualsevol opció que pugui sortir interessant", ha remarcat de cara al mercat.

"Era un punt molt important per a mi tenir els meus a l'staff. El club m'ho ha permès des del primer moment", ha comentat.

Un repte molt personal

"Soc un espectador més del Palau, però a la banqueta. Per ganes no serà. A partir d'aquí, ja sabem com va l'esport, com va el club. Sent molt realista i sincer, he jugat, he estat capità, em sento estimat, però això no et dona més", ha dit. "Necessitem jugar bé i guanyar. Intentaré guanyar amb tot el meu cor el màxim possible", ha reflexionat emocionat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00