Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Marc Sarrats: "A la televisió i la ràdio em considero un producte"

El guionista i humorista ha connectat el seu Llapis de Memòria

Barcelona

Marc Sarrats és un guionista i còmic que s'ha fet un lloc destacat dins la comunitat humorística catalana. Diu que ha après a fer humor "com un escut per protegir-se de les seves inseguretats i les coses que el fereixen", i que intenta no abusar de la part "tendre i sensible" en l'humor, perquè "pot generar l'efecte contrari". A més, ha subratllat que "l'obsessiona l'honestedat", perquè creu que, "si no hi ha veritat, la gent ho nota".

Després d'estar 5 anys allunyat dels escenaris, el 2018 va tornar a fer stand-ups "amb energies renovades" i "en una nova llengua: el català". "Va ser un clic importantíssim en la meva trajectòria", ha reiterat. Gràcies a fer-ho en català, diu que ha deixat d'impostar i sent que pot ser molt més "honest" davant del públic. A més, Sarrats considera que, tot i que "la comèdia catalana està en un bon moment", té molt de camí per recórrer encara. "Espero que la d'ara no sigui la millor fornada", ha desitjat, i ha afegit que cal "molta més presència a internet" i "expandir-nos més enllà de Catalunya".

D'altra banda, Sarrats ha expressat que l'stand-up comedy és només un camí que l'hauria de permetre complir altres metes. A curt termini, ha avançat que el 2024 publicarà un llibre de relats, ja que li agradaria dedicar-se a l'escriptura. També li agradaria fer una productora "i tocar els collons a l'Ustrell", ha rigut.

Cançons del Llapis de Memòria d'en Marc Sarrats

  • 'Opinión de mierda', Los Punsetes. Sarrats ha explicat que el seu dia a dia es basa a consumir "compulsivament" opinions d'altres persones a través de X. "És una addició a la qual hauré de posar-hi remei", ha bromejat. Tanmateix, ha admès que la comunitat tuitaire de Catalunya és una peça imprescindible per la seva feina.
  • 'Chop Suey!', System of a Down. "En moments de molta eufòria o molt baixos, recupero les sintonies d'aquest grup", s'ha sincerat. A més, ha dit que li agrada inspirar-se en els seus canvis de ritme i la seva agressivitat a l'hora d'actuar dalt de l'escenari.
  • 'Snowman', Sia. L'apassiona molt aquesta cançó, sobretot pels dobles sentits que té.
  • 'Romance Romántico', Mujeres. És una cançó que el remou per dins.
  • 'Candela', Buena Vista Social Club. La cançó la va descobrir arran del seu viatge de noces a Cuba. A la Lorena, la seva parella, la va conèixer mentre feien una sèrie -ella a la producció-, on es van enamorar.
  • 'CBD i espardenyes', Triquell. Segons Sarrats, un personatge com Triquell "feia molta falta als Països Catalans". La lletra, a més, la considera una mena de "pare nostre" per gestionar el fet de sentir-se un "producte" a la televisió i la ràdio. "Si estàs dins del sistema, has d'assumir la hipocresia laboral en la qual treballes", ha sentenciat, ja que pensa que "sempre que puguis dir una cosa, vol dir que tan transgressora no és".
  • 'Never fight a man with a perm', Idles. Aquest grup ha estat un dels seus últims descobriments. "Té un discurs progressista defensat des de la masculinitat més troglodita possible", cosa que li permet identificar-s'hi. "Em dona esperança per l'home blanc cis-hetero", ha afegit.
  • 'Marianela', Hugel, Merk&Kremont, Lirico en la Casa. Sarrats diu que ha triat aquesta cançó perquè últimament s'hi ha "enganxat".
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00