Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Xavier Bonastre: "Quan saps que has estat a punt de morir, tot el que ve després és de propina"

El periodista esportiu ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria d'en Xavi Bonastre (22/08/2023)

Llapis de Memòria d'en Xavi Bonastre (22/08/2023)

55:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692718219892/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Xavier Bonastre és un periodista esportiu que ha passat mitja treballant en aquesta professió, una passió que comparteix amb el seu amor per les curses. De fet, Bonastre va començar a córrer "per baixar de pes" i per superar els seus problemes de salut, i ho ha acabat convertint en una part important de la seva personalitat, ja que, en el temps que porta corrent, ja ha participat en un total de 856 curses.

Un dels fets que l'ha marcat més ha estat la superació d'un càncer de còlon el 2006 i haver patit un xoc sèptic arran d'una operació d'estómac. "Quan saps que has estat a punt de morir, tot el que ve després és de propina". Bonastre ha detallat que va sobreviure gràcies al seu germà: "Va fer veure a la cirurgiana" la situació límit a la qual es trobava, i d'aquesta manera es va accelerar l'operació i es va poder curar a temps. "La vida, en realitat, és només un dia, només existeix el present", ha valorat. Ara, per exemple, una de les seqüeles és que no pot menjar carn com ho solia fer abans.

Cançons del Llapis de Memòria d'en Xavier Bonastre

  • 'Hello, Goodbye', The Beatles. Cançó que Bonastre vol que soni al seu funeral. De fet, ell ja està pagant el seu propi funeral per decidir els temes que sonaran i la seva organització: "Pago mensualment 30 euros", ha puntualitzat.
  • 'The bare necessities', Johnny May. Bonastre considera que hi ha músiques de pel·lícules que són molt bones, però que queden una mica "apaivagades" per l'èxit de la pel·lícula, com és aquest cas.
  • 'I wanna be like you', Michael Bubble. De petit, era fan del Llibre de la Selva. Ha explicat també que fins arribar al batxillerat no va tenir clar que volia ser periodista. "Vaig pensar: quina carrera puc fer que no em doni massa feina?" ha bromejat.
  • 'Oh, Darling', The Beatles. Per a ell, aquesta és una de les cançons "genials" d'aquest grup britànic, el qual considera "el grup de la seva vida". Al seu propi casament, de fet, va cantar 'Yesterday'.
  • 'Aquí no hay playa', The Refrescos. El recorda a l'època en què sortia de festa quan era jove. Des dels 23 anys que treballa com a periodista esportiu a TV3, una professió que, tot i que li agrada molt, considera "repetitiva", i, per tant, ha confessat que ja li ve de gust jubilar-se.
  • 'Que tinguem sort', Manu Guix. Quan Bonastre va escoltar aquesta versió d'en Manu Guix, el va encantar des del minut 1. Aquesta cançó de comiat l'ha portat a recordar en Martí, el seu nebot, que fa 7 anys que els va deixar. "Que els pares sobrevisquin als fills és antinatural", ha lamentat. Per això, cada dia 15 de cada mes el recorda. "Quan creia que moriria i esperava veure la llum blanca al final del túnel, em reconfortava pensar que com a mínim em trobaria un àngel allà", ha confessat en referència al seu nebot.
  • 'Love will keep us togehter'. Per a l'entrevistat, és "un dels exemples més clars que la versió de la cançó supera l'original", ha sentenciat.
  • 'Oh happy day'. Segons Bonastre, aquesta cançó és "alegria pura", tal com hauria de ser "tota la música".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00