Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Marc Giró: "Tinc xuleria gai: mai m'he sentit menys vàlid per ser-ho tot i la falta de referents"

El comunicador ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria d'en Marc Gió

Llapis de Memòria d'en Marc Gió

56:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692627713713/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Marc Giró és un comunicador que va començar estudiant història de l'art, després va treballar durant disset anys a la revista de moda Marie Claire, i que finalment s'ha fet un lloc dins l'àmbit periodístic gràcies a les seves col·laboracions en programes com 'Divendres', 'Està Passant', 'Zapeando' o 'Espejo Público'. A més, des del 2019, presenta el programa 'Vostè Primer'. Aquest canvi de constant de professió es deu al fet que "mai he tingut problema en demanar feina, i, a més, sóc una persona rendible", ha assegurat Giró.

Una altra de les passions de Giró, a part de la moda, és l'equitació. Es va iniciar en aquest món de ben petit, ja que els seus pares volien que fes alguna mena d'esport: "Com era gai creia que no podia fer esport", ha recordat entre rialles. D'altra banda, el que Giró valora més positivament d'aquesta etapa és que va aprendre a relacionar-se amb les persones "a través dels cavalls".

Giró s'ha descrit a si mateix com un "gai als anys 80", amb tot el que això comportava i la "falta de referents que hi havia". Tanmateix, ha volgut destacar que té "xuleria gai", i que, per tant, mai s'ha sentit menys vàlid pel fet de ser-ho.

Cançons del Llapis de Memòria d'en Marc Giró

  • 'Miami Beach', Rigoberta Bandini. "La Paula Ribó pot fer el que vulgui, on vulgui, sempre", ha sentenciat Giró.
  • 'Amunt, amunt', Rosa Maria Sardà. El recorda al programa "Festa amb la Sardà", el qual el "fascinava". Per a ell, la bona manera d'"estar al món" és la d'ella.
  • 'Anne of Green Gables', Banda Sonora de l'adaptació televisiva. Aquesta sèrie és la seva preferida, i de petit la veia amb deliri
  • 'Yo en amores soy muy ligera', Guillermina Motta. "El 'polvo' ràpid és una forma d'amor que s'ha de defensar sempre", ha dit Giró en relació amb la cançó. Ha aprofitat també per valorar la gran artista que per ell és Guillermina. De fet, ha destacat que gràcies a ella va acabar treballant al programa Les Mil i Una, on va conèixer en Santi Villas, el seu marit.
  • 'Amor Mediterraneo', Bertín Osborne. "Si hi havia un home guapo a Espanya era ell", ha subratllat Giró, que ha afegit que li cau bé perquè el recorda molt a un cosí seu.
  • 'Barcelona és un regal', Ginestà. Giró ha escollit aquesta cançó per reivindicar les grans ciutats com Barcelona: "Les grans ciutats són un gran invent".
  • 'Las dos orillas', Rafael del Estad. Giró ha confessat que li encanta ballar sevillanes, i que es passaria el dia ballant-ne.
  • 'Autoboicot i descanso', Rocío Sainz y Tauro. El comunicador ha triat aquesta cançó per tancar el programa.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00