Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Laia Palau: "La ràbia ha estat el meu motor per jugar a bàsquet"

L'exjugadora de bàsquet i actual directora esportiva de l'Uni Girona ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Laia Palau (17/08/2023)

Llapis de Memòria de Laia Palau (17/08/2023)

57:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692286810982/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Laia Palau és una de les exjugadores de bàsquet de capçalera del nostre país, i és que és la persona que ha guanyat més medalles de la història del bàsquet amb la selecció. Ara, tot i que s'hagi allunyat de les pistes, segueix tenint un rol destacat dins aquest món: és directora esportiva de l'Uni Girona, la responsable del projecte de la pedrera amb el Bàsquet Girona, i també té un rol destacat amb la selecció espanyola.

El fet de deixar aquest esport ha estat un procés que Palau encara està paint. "No és que ho trobis a faltar, és que la teva vida ha canviat", ha destacat. Per tant, cal un temps per "recol·locar-se", ha dit.

A les pistes, sempre va ser una referent, tot i que ella se'n desmarqui: "Molta gent em veu com una líder, però en realitat soc molt obedient", ha explicat. En aquest sentit, ha remarcat que per a ella és important que el bàsquet segueixi un ordre marcat: "A l'esport ha d'haver-hi una disciplina forta, i després ja es pot crear i improvisar".

Respecte com compatibilitzar el bàsquet amb la "resta de coses de la vida", ha dit que a vegades sentia que "el bàsquet té una fam voraç" però que ella "necessitava que m'alimentessin d'altres coses per poder-me sostenir", ja que l'esport de la pilota rugosa "delimita tot de la teva vida, tots els dies de l'any", ha sentenciat.

Cançons del Llapis de Memòria de la Laia Palau

  • 'Ja no hi ets', Xarim Aresté. En Xarim acompanya Palau des que va viatjar a la Polinèsia, i, aquest estiu, que l'ha pogut veure en directe, encara l'ha agradat més.
  • 'Under pressure', Queen i David Bowie. És una cançó que l'emociona molt, ja que considera que Freddie Mercury és un dels artistes que més ha aportat a la història de la música. "Avui en dia no veig tanta llibertat d'expressió" com la llibertat que transmetia ell, ha dit.
  • 'Cant de l'enyor', Lluís Llach amb Maria del Mar Bonet i Marina Rossell. L'ha escollit perquè, per ella, aquest cant és herència familiar, ja que sempre sonava al radiocasset del seu cotxe. "Quan l'escolto, torno al cotxe familiar", ha contextualitzat.
  • 'Sucede', Extremoduro. Palau ha dit que és molt fan d'aquest grup, i que li agraden les seves lletres perquè "són rebels però poètiques alhora, i molt viscerals". De fet, ella considera que també ha estat una jugadora molt visceral: "La ràbia ha estat el meu motor per jugar a bàsquet", ha confessat, malgrat que fos una realció d'amor-odi, com a mínim hi havia algun sentiment allà". "Guanyar l'Eurolliga i la selecció espanyola" han estat sempre les seves grans motivacions esportives, per això, tot el que "ha vingut després", ho ha viscut de manera més calmada i gaudint de l'esport molt més.
  • 'Tiempo de soleda', Ojos de brujo. Ella, al contrari de moltes jugadores d'elit, va seguir fent "vida normal", anant a la universitat i compartint pis amb les amigues mentre estudiava educació social. "He estat una jugadora atípica". Aquesta cançó li recorda a aquesta època de joventut, a les reivindicacions polítiques que emprenia i a la seva participació en diversos moviments contraculturals. A més, ha subratllat la importància que per ella té la cultura i l'educació com a motors "per transformar el món".
  • 'Batiscafo Katiuskas', Antònia Font. Palau és molt bona amiga de'n Joan Miquel: "Si no el posava em matava", ha bromejat. A més, ha detallat que li agrada "submergir-se" en els viatges de les cançons del grup mallorquí.
  • 'Milagro', Maria Arnal i Marcel Bagés. "L'escolto i em posaria a plorar", ha etzibat. Ha afegit que Maria Arnal l'inspira: "Per què aquesta tia no és la nostra presidenta?", ha bromejat.
  • 'Corriol', Sanjosex. Per a Palau, en Carles és un "gran lletrista i un gran músic", i li agrada com explica la connexió amb la "terra i els nostres orígens".
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00