Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Marta Cava: "Pensem que els adolescents no llegeixen, però, què fem els adults?"

La bibliotecària ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Marta Cava (14/08/2023)

Llapis de Memòria de Marta Cava (14/08/2023)

56:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692178212632/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Marta Cava és una bibliotecària de professió i de vocació que s'ho passa d'allò més bé llegint i veient llegir. Fins a l'any passat, era bibliotecària escolar, però, després d'adonar-se que no li donava "per viure sinó per sobreviure", enguany ha passat a treballar de bibliotecària a la Diputació de Barcelona. I diu que li està agradant "molt". Aquesta passió que sent pel món de la lectura, el trasllada també en format de piulades, i és que les seves recomanacions de lectura tenen un bon munt de seguidors a les xarxes socials.

Cava ha parlat de com les biblioteques poden ser un refugi per gent molt diversa: "Tothom pot trobar el seu espai a la biblioteca", fins i tot, els més petits. Sobre l'imaginari col·lectiu que considera que els adolescents no llegeixen prou, posa l'accent en la falta de temps de la societat en general, i recalca que alguns adults també llegeixen poc. "Hi ha de tot, focalitzem en els adolescents i pensem que no llegeixen, però què fem els adults?", ha subratllat Cava.

Cançons del Llapis de Memòria de la Marta Cava

  • 'Arrels', Belda i els Badabadoc.
  • 'Qualsevol nit pot sortir el sol', Jaume Sisa.
  • 'A batzegades', Els Pets.
  • 'Jo competeixo', Manel.
  • 'Protagonistes', Pau Vallvé.
  • 'You're wondering now', Amy Winehouse.
  • 'Va calant', Jo Jet i Maria Ribot

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00