Sociedad

Nino Buscató: "Com a jugador professional, la família sempre ha d'estar pendent de tu, i això cansa els matrimonis"

L'exjugador i entrenador de bàsquet ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria del Nino Buscató (10/08/2023)

Llapis de Memòria del Nino Buscató (10/08/2023)

56:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1691681741491/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Nino Buscató és una llegenda i un pioner del bàsquet a escala catalana, considerat el millor tirador de la seva època per molts dels que van poder jugar a la pista amb ell. De fet, recentment ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria.

Tot i que de jove li agradava practicar diversos esports com el futbol, es va acabar decantant pel bàsquet per "petició" de la seva mare. "Un dia vaig tornar d'un partit de futbol amb el cap obert" i "la meva mare es va sobresaltar i em va prohibir jugar-hi més", ha recordat Buscató.

Un dels trets que caracteritzen Buscató el fet de tenir un gran sentit de la responsabilitat i un gran amor per la seva família. Mentre jugava a bàsquet de manera professional al Barça, feia de forner al negoci familiar de la Pineda, el seu poble natal. I així va estar-se fins que va tenir 29 anys, quan va tenir un fill i va decidir marxar a viure a Barcelona amb la seva dona.

Per casualitats de la vida, va ser gràcies al forn familiar que va entrar a jugar al Barça, ja que el president de la secció de fitxatges del club era amic del seu avi i els hi comprava la farina. Al Barça hi va estar dels 17 als 20 anys, fins que els problemes econòmics del club el van portar a canviar d'equip, al Joventut de Badalona.

Per ell, que ha dedicat tota la vida a jugar al bàsquet, ha estat difícil la conciliació familiar. "La família sempre ha d'estar pendent de tu", ha lamentat, i per això ha dit que es va acabar separant de la seva parella.

Cançons del Llapis de Memòria d'en Nino Buscató

  • 'Puro teatro', La Lupe. "Has de conèixer molt a fons a algú per poder-te'n fiar", ha sentenciat Buscató.
  • 'You are my destiny', Paul Anka. L'evoca als seus records de joventut, quan anaven a ballar a les festes majors dels pobles.
  • 'Pequeña flor', José Guardiola. De nou, aquesta cançó el recorda a les músiques que escoltava de jove a les festes de la Pineda.
  • 'El drapaire', Joan Manel Serrat. Les lletres del Serrat són "fantàstiques", ha dit.
  • 'My way', Frank Sinatra. Aquesta cançó l'ha fet pensar en el pas del temps i en l'evolució de la seva vida.
  • 'El fantasma de l'òpera', musical de Andrew Lloyd Webber. Buscató ha explicat que durant un temps li agradava molt anar a veure musicals, i un dels seus preferits és aquest.
  • 'La bien pagá', Carlos Cano. Hi va haver una època que "em van agradar molt les cobles", ha confessat Buscató. En especial, el personatge de Carlos Cano, ha dit.
  • 'Strangers in the night', Frank Sinatra. "Sempre ve de gust escoltar el Sinatra", ha recalcat Buscató abans d'acomiadar-se del programa.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00