Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Sem Pons Puig: "El problema que tenim el col·lectiu LGTBI és l'autocensura"

L'expert en comunicació cultural i màrqueting ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria d'en Sem Pons Puig (02/08/2023)

Llapis de Memòria d'en Sem Pons Puig (02/08/2023)

57:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690990396648/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Sem Pons Puig és un expert en comunicació cultural i màrqueting digital que ha estat sempre lligat al món de la cultura. Des del 2014, treballa en el món del teatre, però des d'una posició no tan coneguda: s'encarrega de portar la comunicació i fer que la cultura arribi a la gent.

De fet, a partir de l'1 d'octubre, Pons s'embarcarà en una nova aventura: reobre l'Espai Texas, l'emblemàtic cinema que va haver de tancar les portes arran de la pandèmia. Ara ho farà en un nou format amb zona de cinema i de teatre, i Pons n'és un dels principals impulsors.

D'altra banda, Pons ha parlat de la seva adolescència i de com li va costar reivindicar-se com a gai: "Em va costar molt acceptar la meva sexualitat", ha explicat. També ha dit que el col·lectiu LGTBI "els últims anys hem estat molt tranquils pensant que el que havíem aconseguit no ho perdríem", però que "els drets perillen perquè són prestats". De fet, ha confessat que "el problema del col·lectiu LGTBI és l'autocensura": "Jo m'estic autocensurant cada dia", ha dit.

Cançons del Llapis de Memòria d'en Sem Pons Puig

  • 'Puedes contar conmigo', La Oreja de Van Gogh. "Tothom que em conegui sap que per a mi, aquest grup és vital", ha sentenciat Pons.
  • Breathe Me, SIA. Cançó de la sèrie "Dos Metros Bajo Tierra", que Pons ha explicat que li agrada molt perquè li va "canviar la vida". Per a ell, va ser fonamental poder veure i normalitzar personatges que "defugien del clixé dels personatges gais".
  • 'The Flame', Dover. Per a Pons, és un "temazo", i a més li agraden molt per ser un grup "revolucionari". De petit, de fet, jugava amb els seus amics "a ser Dover".
  • 'The Kids aren't alright', The Offspring. Aquesta cançó transporta Pons a la Granadella, el poble familiar on passava els estius de la seva infantesa.
  • 'Mixtape', Jamir Cullum. La cançó que el recorda més a la seva parella, en Rubén, amb qui porten junts 12 anys. "Tenim una relació molt sana i molt sòlida", ha dit. Es van conèixer a la universitat, però no es van retrobar fins anys més tard, i llavors van iniciar la seva història d'amor. Ara, fins i tot treballen junts.
  • 'No estàs sola', Mar i Cel. De fet, Pons va entrar al món teatral a través del departament de màrqueting que gestionava "Mar i Cel". L'ha vist tantes vegades, que diu que ja pot cantar-ho "de memòria". Ha explicat que, teòricament, l'any que ve torna Mar i Cel com a acomiadament de la companyia Dagoll Dagom, per la qual ha treballat. "És important que s'agafi el relleu, perquè calen companyies de teatre que facin teatre musical en català", ha afegit.
  • 'Agost', Els Pets. El transporta a Portugal, al viatge que hi va fer amb amics. "Era l'únic disc que teníem, i que vam escoltar", ha recordat, i epr això diu que cada 1 d'agost tenen la tradició d'escoltar la cançó.
  • 'Noches de bohemia', Nuria Fergó i Manu Tenorio. Ell és molt fan d'Operación Triumfo, i quan dos dels seus concursants preferits van cantar aquesta cançó, li va fer molta il·lusió.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00