Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Dani Serralta: "Em sento més a gust a l'Àfrica que a Barcelona"

L'aventurer i explorador ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Dani Serralta

Llapis de Memòria de Dani Serralta

56:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690905689769/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En Dani Serralta es descriu com un aventurer i explorador que, des de ben petit, ha tingut una gran passió per viatjar. Tot i que no sabia molt bé a què es voldria dedicar de gran, sempre ha tingut clar que voldria ser com l'"Indiana Jones". Després d'haver passat mitja vida voltant pel món i treballant fins i tot per l'ONU, va decidir quedar-se a viure a l'Àfrica: "Hi ha alguna cosa a l'Àfrica que portem a dins, i, quan hi vas, notes la crida dels teus orígens", ha sentenciat. De fet, ha dit que se sent "més a gust a Àfrica que a Barcelona", la seva ciutat natal.

Ara fa 10 anys que va muntar Ankawa Safaris, una feina que l'apassiona perquè el manté en contacte amb una altra de les seves passions: els animals. Per Serralta, el fet positiu dels safaris és que "el turisme ajuda a protegir els animals si es fa de forma responsable". Aquest és un tema que el preocupa, ja que, segons els seus càlculs, "en 10 o 15 anys no quedarà cap rinoceront".

Cançons del Llapis de Memòria d'en Dani Serralta

  • 'The Final Countdown', Europe. Aquesta és una cançó que el connecta amb la seva passió per explorar món. "Al meu primer gran viatge, el meu pare em va regalar una càmera perquè volia viatjar a través dels meus ulls", ha recordat.
  • 'Quan somrius', Josep Thió. És la cançó que escoltava durant els seus primers viatges sol fora de casa, perquè "em recordava les meves arrels, i era com tornar al meu barri i als meus amics", ha explicat.
  • 'Hard as a Rock', AC/CD. El recorda a l'època que va treballar en camps de refugiats a l'Àfrica: "Eren zones complicades", ha detallat. Temps més tard, va descobrir el turisme i va pensar que s'hi volia dedicar. És així com va fundar una empresa de safaris amb dos socis més.
  • 'My last goodbye', Lacrimosa. Moment en què Serralta s'adona que ha tocat fons: els seus socis l'han "estafat", "havia perdut l'amor de la meva vida", i el van atacar de mort. Però, "dels moments on creus que no pots estar més avall, te'n surts", ha dit orgullós.
  • 'Moment of truth', Survivor. És "el moment de la veritat" de la seva vida, quan decideix reconstruir-se i refer-se, creant el seu negoci i modus vivendi actual: Ankawa Safaris.
  • 'Don't stop believing', Journey. Per a ell, aquesta cançó il·lustra el moment vital en el qual es troba. "Ja sé de què va la vida: va de tornar-ho a provar i de tornar-se a aixecar", ha conclòs.
  • 'I believe in a thing called love', The Darkness. La seva força vital és l'amor, "sóc un home passional", ha justificat, i ha dit que, per a ell, l'amor és "el motor de la vida".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00