Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Susanna Ruiz: "Ser bona persona és un hàndicap per ascendir en el món del periodisme"

La periodista de la cadena Ser ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Susanna Ruiz (27/07/2023)

Llapis de Memòria de Susanna Ruiz (27/07/2023)

56:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690472686807/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Susanna Ruiz és una periodista que fa més de 30 anys que treballa a la Cadena Ser. Li agrada fer 'zumba', l'apassiona llegir -diu que devora uns 80 llibres a l'any i el seu somni és obrir una llibreria juntament amb l'Anna Puigboltas, conductora d'El Balcó- i té un amor incondicional vers als animals. Sobretot, pels seus dos gats: l'Indi i la Fiona, que són per a ella "la gent que estimo".

De fet, el seu amor pels animals ve de lluny: de petita ja volia ser veterinària, tot i que els seus pares mai li van deixar tenir "ni un gos ni un gat". Tanmateix, va acabar estudiant periodisme una mica per inèrcia, ja que el seu xicot del moment ho va començar a estudiar. Des de llavors, ha passat per diversos mitjans com el diari Sport o Antena 3, i, des de fa 30 anys, va aterrar a la Cadena Ser.

Actualment, la podeu escoltar cada dia cobrint l'actualitat del món de la salut als informatius de la cadena, i parlant sobre notícies de gats al "Todo por la radio", el podcast de Ser Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que el fet de ser l'encarregada de salut durant la pandèmia "va ser molt intens", però alhora li va permetre "aprendre moltíssim" i "fer molta pinya amb els altres periodistes de salut dels altres mitjans".

Sobre el periodisme, ha dit que, malauradament, triomfa més "la gent que no té escrúpols", ja que, sovint, "ser bona persona és un hàndicap per ascendir en el món del periodisme".

Cançons del Llapis de Memòria de la Susanna Ruiz

  • 'Bride side of the road', Van Morrison. "Quan el sento, el reconec i sé que m'agrada, tot i que no sé cap títol", ha confessat Ruiz sobre Van Morrison.
  • 'Virolai', L'escolania de Montserrat. Ruiz ha demanat que aquesta cançó soni en el seu funeral, ja que l'"emociona" molt. A més, ha detallat que a casa seva eren "de missa", i que, per tant, la té molt incorporada en el seu ADN.
  • 'A Dios le pido', Juanes. La periodista ha explicat que, d'aquesta cançó, el que més li agrada és la lletra, perquè "parla de les coses que són importants".
  • 'Alegria', Antonia Font. És la cançó que li canta el seu "mallorquí preferit", en Bernat. Es van conèixer fa 12 anys gràcies a una amiga en comú, i creu que val la pena tenir a algú al costat com ell. "On està escrit que has de trobar la teva parella entre el 25 i els 35 anys?", ha reivindicat Ruiz.
  • 'De tot cor', Tomeu Penya. Abans que en Bernat, Tomeu Penya era "el seu mallorquí preferit". Li encanta aquesta cançó, ja que és tota una "declaració de principis" i, de fet, ha confessat que li cantava aquest himne a l'Indi, el seu gat, quan estava malalt.
  • 'La cançó del soldadet', Manel. "No puc dissociar aquesta cançó de la pel·lícula 'Salvar al soldado Ryan'", ha dit la periodista, per això li agrada tant.
  • 'La bicicleta', Carlos Vives, Shakira. L'ha escollit perquè, com ha explicat al principi del programa, li encanta ballar 'zumba'.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00