Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Àngela Cervantes: "Em feia vergonya no haver treballat i dir que volia ser actriu"

L'actriu catalana ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de l'Àngela Cervantes (26/07/2023)

Llapis de Memòria de l'Àngela Cervantes (26/07/2023)

57:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690387209889/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Àngela Cervantes és una actriu catalana que amb tan sols 30 anys ja ha estat nominada a dos premis Goya per "Chavalas" i "La Maternal", i ha guanyat dos premis Gaudí com a millor actriu secundària per aquestes mateixes pel·lícules. Actualment, la podreu veure al teatre Borràs, fent de Miranda a "La pell fina", fins al dissabte 29 de juliol.

Tot i l'èxit i les bones crítiques rebudes, l'actriu ha dit que intenta tocar de peus a terra i entendre que no serà "millor o pitjor actriu" segons "si em nominen o no". En aquest sentit, reconeix que "és més fàcil abraçar les crítiques que agrair els elogis". Tanmateix, al programa hem aprofitat per demanar-li que ens expliqui com es va assabentar que havia estat nominada per primera vegada als Goya, en aquell cas, com a millor actriu revelació pel seu paper de Soraya a "Chavalas".

Ha detallat que va ser mentre gravava "La Maternal": "Vaig dir que si estava nominada ningú m'avisés", i per tant ha dit que va estar gravant una escena mentre notava un ambient estrany al seu voltant, però que es va pensar que era perquè "ho estava fent molt malament". Així, no va ser fins que va acabar l'escena que la van avisar de la bona notícia. "Si hagués sabut això abans de gravar 'La Maternal', hauria sentit massa pressió per actuar", ha confessat.

Per a ella, doncs, ser actriu és un somni que ha perseguit des de ben jove i que s'ha fet realitat: "Des de petita portava a dins ser actriu, però em feia pudor dir que volia ser-ho". Per això, possiblement, assegura que no té "cap pla B si em falla ser actriu", perquè posa totes les seves "energies" en això.

Cançons del Llapis de Memòria de Àngela Cervantes

  • 'Candela', Bad Gyal. La cançó que utilitza per "empoderar-se" i "escalfar motors" abans d'un rodatge.
  • 'Tu calorro', Estopa. La transporta a la seva infància i joventut, als estius al poble de la família de Teruel, a la Ginebrosa.
  • 'La primavera trompetera', Los Delinqüentes. Una de les primeres cançons que es va aprendre i que li va ensenyar el seu germà, l'Álvaro, que també és actor. Ella detecta que tenen una gran connexió entre els dos, i, per això, a més de ser el seu germà gran, també el considera el seu amic. El seu germà va començar la carrera d'actor de molt jove, i a ella al principi li feia "pudor" dir que també ho volia ser. Per sort, els dos han après molt l'un de l'altre i sempre s'han ajudat: "Mai hem tingut competitivitat", ha afegit.
  • 'Madrid', Xoel López. La trasllada a la seva època vivint a Madrid, on hi va anar als 18 anys per expandir la seva carrera d'actriu, tal com ho havia fet prèviament el seu germà. Per a ella, aquesta època va significar descobrir "la llibertat", així com "moltes coses de mi mateixa".
  • 'I Follow Rivers', Lykke Li. Forma part de 'La Vida de Adèle', una pel·lícula que va "impactar" molt a Cervantes quan la va veure per primera vegada.
  • 'Como el sol', Kase. O. Per a ella, Kase.O "és el rei del rap" i ha "inspirat" moltes generacions. A més, Cervantes ha promès al programa que, si guanya un Goya, cantarà un rap.
  • 'Pint and Kill', Little Simz i Obongjayar. Ha dit que li agrada perquè li dona "poder".
  • 'Young You', Kakkmaddafakka. Grup suec que va descobrir en un festival, del qual "es va obsessionar".
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00