Política

ERC entrarà al govern de la Diputació de Barcelona que presideix el PSC

L'anunci arriba un dia després de les eleccions generals del 23J tot i que fonts negociadores ja apuntaven a aquesta possibilitat

Lluïsa Moret, nova presidenta de la Diputació de Barcelona

Barcelona

Esquerra Republicana s'incorporarà al govern de la Diputació de Barcelona, presidit per la socialista Lluïsa Moret, i ho farà al costat d'En Comú Podem, Tot per Terrassa i dos diputats díscols de Junts. Els d'Oriol Junqueras ostentaran almenys una vicepresidència i pilotaran quatre àrees: Àrea de Bon Govern, Transparència i Participació, Àrea de Feminismes i Igualtat, Àrea d'Educació, Àrea de Comerç i Consum. D'altra banda, també tindran part de responsabilitat a l'Àrea d'Entorn Natural i Infraestructura Verda.

En un comunicat el partit destaca que entren a govern "ampli, divers" i amb "una clara mentalitat de governança progressista" que és un "reflex fidel de la pluralitat política dels municipis de la demarcació de Barcelona". Una entrada que pel PSC "reforça l'estabilitat d'un govern que es posa al servei dels muncipis". També la celebren els comuns. Per Jordi Martí, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i diputat provincial, l'entrada d'Esquerra al govern de la Diputació és una "gran notícia" i creu que aquest acord "hauria de ser el camí per fer pactes similars a Barcelona i al govern d'Espanya".

En canvi, l'anunci no ha agradat gens a Junts, que queda fora del govern al costat del PP i VOX, després d'intentar un acord amb Esquerra que no va ser possible perquè el representant de Tot per Terrassa va donar suport finalment al PSC. El portaveu del partit, Josep Rius, creu que posa en dubte la sinceritat d'ERC: "Està demanant fent un front comú a Madrid i per la porta del darrere, 48 hores després d'unes eleccions, decideixen fer públic una decisió que segur que ja estava presa abans i que han volgut amagar als seus electors", lamentava.

Fa menys de dues setmanes, quan es va constituir el ple de la Diputació, fonts de la negociació ja apuntaven a SER Catalunya de la possibilitat que els republicans entressin al govern passades les eleccions generals. Un fet que s'ha confirmat aquest dimarts, just un dia abans que se celebri el ple per aprovar el cartipàs de l'ens.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00