Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Marta Pontnou: "Als catalans ens falta fer-nos veure i fer-nos valer"

La columnista i assessora d'imatge ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Marta Pontnou (24/07/2023)

Llapis de Memòria de Marta Pontnou (24/07/2023)

57:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690210411593/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Marta Pontnou és una assessora d'imatge que ha estat molts anys treballant per la televisió. Actualment, gestiona la 'Pontnou Agency', on dona un cop de mà a les persones perquè aconsegueixin transmetre allò que volen a través de la seva imatge, a més de ser l'assessora d'Esquerra Republicana. Pontnou és també columnista i ha escrit dos llibres, l'últim dels quals, "Els Pecats de la Xona", l'ha fet a quatre mans, amb la periodista Laura Fa.

Per altra banda, Pontnou imparteix classes sobre la moda i la pressió estètica a la qual estem sotmesos a través de les xarxes socials, les sèries o les pel·lícules.

Per a Pontnou, l'estètica serveix per projectar allò que volem dir de nosaltres mateixos. Per això, considera que "als catalans ens falta fer-nos veure i fer-nos valer", i que per aconseguir-ho, ens hem de desacomplexar. "No sabem rebre elogis perquè com a país mai en rebem", ha afegit.

Cançons del Llapis de Memòria de Marta Pontnou

  • 'El lleó no em fa por', cançó infantil. Aquesta cançó transporta Pontnou a la seva infància. Recorda que en una obra de teatre va acabar fent el paper de fulla en lloc del de lleó, com era la idea original, i això va fer que s'adonés que a la vida cal "fer-se valer i empoderar-se", i, d'alguna manera, passar "de ser fulla a ser lleona".
  • 'Jaya Bhagavan', Krishna Das. Aquesta és la cançó amb la qual fa meditació amb les seves filles abans de dormir, moment que aprofita per posar coses en comú i explicar-se com ha anat el dia.
  • 'Crazy', de Gnarls Barkley. Li recorda a un dels seus primers amors, la cançó que escoltava amb el que va acabar sent el pare dels seus fills i actual parella seva. A ell, diu que "és l'únic home que no ha aconseguit fer que es vesteixi com ella vol".
  • 'Coti x Coti', The Tyets. Pontnou va anar al concert dels de Mataró amb tota la família.
  • 'Més que la meva sang', La'x'n Busto. Li recorda a la seva època de treure's el carnet de conduir, i, per extensió, a la llibertat dels primers anys de joventut.
  • 'Sinnerman', Nina Simone. A Pontnou li agarda molt vaitjar pels EUA, i, de fet, ja ha estat a 20 estats fent 'road-trips'. Aquesta cançó, la trasllada a aquests viatges.
  • 'La camisa negra', Juanes. La mou al viatge que un vaitge que va fer amb amics a l'illa grega de Corfú, on va ser molt feliç perquè es va adonar que aquell era "el meu moment".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00