Política | Actualidad

Rufián: "La millor notícia de la nit és que hem guanyat a Junts"

El cap de llista d'ERC al Congrés ha reconegut que el resultat no és el que el partit esperava

GRAFCAT2795. BARCELONA, 23/07/2023.- El cabeza de lista de ERC, Gabriel Rufián, junto al presidente de la Generalitat, Pere Aragonès (i), comparece para valorar los resultados electorales de las elecciones generales que se han celebrado este domingo en las que la ERC ha perdido seis escaños. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

Barcelona

El cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha comparegut al quarter general republicà envoltat del president del partit, Oriol Junqueras i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Rufián ha reconegut que el resultat no és el que esperava el partit. Els republicans han perdut 6 diputats i més de la meitat dels vots. El candidat d'ERC diu que el primer que ha fet en conèixer l'escrutini és felicitar a la candidata socialista, Meritxell Batet i tot seguit ha llençat dues consideracions. La primera és que, per Rufián, "la millor notícia d'aquesta nit és que ERC ha tornat a guanyar dins el bloc independentista".

Tot seguit ha apel·lat al partit de Carles Puigdemont per acordar una estratègia conjunta de cara a una eventual investidura de Pedro Sánchez. "Catalunya o VOX, -ha dit Rufián- és el dilema del PSOE i SUMAR. Si volen governar el seu país hauran de respectar Catalunya. Per això interpel·lem a la resta d'independentistes per a posar-nos d'acord". El republicà ha afegit que el context d'aquests comicis era "terriblement difícil". Esquerra considera que els votants han afrontat el 23J en clau més espanyola que catalana i que el vot útil els ha restat molts suports.

GRAFCAT2791. BARCELONA, 23/07/2023.- El cabeza de lista de ERC, Gabriel Rufián, comparece para valorar los resultados electorales de las elecciones generales que se han celebrado este domingo en las que la ERC ha perdido seis escaños. EFE/Alejandro García

GRAFCAT2791. BARCELONA, 23/07/2023.- El cabeza de lista de ERC, Gabriel Rufián, comparece para valorar los resultados electorales de las elecciones generales que se han celebrado este domingo en las que la ERC ha perdido seis escaños. EFE/Alejandro García / Alejandro García

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00