Política

Descans, esport i família: la tradicional fórmula dels candidats per la jornada de reflexió

El parèntesi entre la campanya electoral i les eleccions mostra la vessant més personal dels polítics: arrossades amb amics, carn a la brasa en família i un objectiu compartit, apagar el despertador

Platja de Lloret de Mar

El mar, protagonista en els plans d'alguns candidats aquest dia de reflexió. / Lloret Turisme

Barcelona

Després de quinze dies intensos de campanya, marcats per una onada de calor sense precedents i pels centenars de quilòmetres que han recorregut els partits, aquest dissabte és l'esperat dia de descans pels candidats abans de la voràgine de la jornada electoral i de les més que probables negociacions a partir de dilluns. Una jornada de reflexió que aporta poques innovacions perquè els objectius dels candidats es resumeixen en fer el que no han pogut fer durant aquestes dues setmanes de campanya: descansar, esport, i sobretot, estar en família.

El primer objectiu per Meritxell Batet (PSC), Aina Vidal (Sumar) i Roger Montañola (PDeCat) és "llevar-se sense despertador" i "dormir una mica més que aquestes últimes setmanes". Un cop el descans estigui cobert, Batet preveu sortir amb la seva mare per fer "un passeig pausat, de xerrada, i que sigui per davant del mar". Cap al tard també visitarà uns amics a Altafulla, amb qui preveu sopar també davant del mar.

Dia familiar serà també per Albert Botran (CUP) que defineix aquest dissabte com un "dia molt casolà". Bàsicament, vol fer el que aquests quinze dies no ha pogut fer: "Estar per casa i al vespre sopar amb amics".

El respir d'aquest dissabte és molt esperat per Gabriel Rufian (ERC) que ha viscut dues campanyes seguides com a candidat: la de les eleccions municipals i ara la de les eleccions generals. Per això, diu, per descansar "no hi ha millor manera que amb els teus, amb amics, família i amb el meu fill. També suposo que sortiré a córrer, perquè fer esport em va molt bé", afirma. I de l'esport a la cuina. Míriam Nogueras (Junts) passarà el dia en família a Cardedeu, el seu poble, on pensa fer carn a la brasa, llegir, estar amb els seus germans i fer un gelat cap al tard. Un dia tranquil perquè "la feina està feta", diu la candidata. Qui no faltarà a una cita ineludible en aquesta jornada de reflexió és Aina Vidal (Sumar-En Comú Podem), que té una tradició amb un grup d'amics que es repeteix a tots els comicis: "Cadascú és una part del territori, i ens trobem sempre per fer una arrossada que aquest any serà a Montmeló. Ho fem en totes les eleccions", rebla.

Roger Montañola (PDeCat) té previst nedar al mar, estar amb la família i els amics i al vespre opta per la fórmula "sofà i peli", i matisa: "la manta serà innecessària". Una calor que ha marcat la campanya i que ha deixat avui imatges com l'esmorzar del candidat del PP Nacho Martín Blanco a la platja de Castelldefels amb l'alcalde del municipi. Després ha anat a rebre els seus fills que han tornat de colònies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00