Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Tomàs Fuentes: "Faig bromes de les coses que em fan pànic"

El còmic i guionista ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Tomàs Fuentes (19/07/2023)

Llapis de Memòria de Tomàs Fuentes (19/07/2023)

56:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1689780174383/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Tomàs Fuentes és un humorista de Badalona que des de ben petit ha estat feliç fent riure als altres, ja que, per a ell, "la comèdia és teràpia". A l'escola, sempre va ser "el gracioset", i es va adonar que li agrada el món de l'humor perquè va començar a escriure un diari sobre els seus companys de classe en clau còmica, que aviat va tenir molt èxit.

Anys més tard, va entrar al món laboral escrivint monòlegs pel Buenafuente, qui ha explicat que, des del primer moment, "va apostar molt" per ell. També ha fet de guionista a RAC1, però no ha estat fins fa relativament pocs anys, que ha decidit fer el salt davant de càmeres.

Ara, el podreu veure fent monòlegs, col·laborant en altres mitjans de comunicació, o bé fent riure al podcast que té juntament amb l'Ignasi Taltavull: "La Riota". Ja porten 140 episodis on, des de l'humor, tracten anècdotes "desastroses o vergonyoses" que la gent els explica. "A la gent li encanta explicar la seva ruïna", ha detectat.

El còmic ha explicat que, per a ell, "la comèdia és teràpia", ja que fa bromes "de les coses que em fan pànic" per tal de superar-les i encarar-les el millor possible.

Cançons del Llapis de Memòria de Tomàs Fuentes

  • 'Capital Mundial', Da Flawers. En Tomàs surt al videoclip i, en clau humorística, ha dit que és una reivindicació d'Osca, que "té menys fama que Teruel existe".
  • 'Helter Skelter', The Beatles. Ha explicat que és la seva cançó preferida del grup de rock britànic. La passió per aquest grup, li ve del seu pare.
  • 'Dreaming of you', The Coral. Una de les seves cançons preferides de tots els temps.
  • 'Los Tontos', C.Tangana i Kiko Veneo. Diu que és el disc que més ha escoltat últimament. Amb "El Madrileño", explica que li ha passat igual que amb la Rosalía: "Sempre vaig tard en descobrir nous artistes" perquè "tinc poc temps per posar-me a escoltar nova música".
  • 'Dance with somebody', Mando Diao. Quan els va anar a escoltar en directe, va conèixer en Berto Romero: "Va ser la primera vegada que em presento a algú que admiro", ha ressaltat.
  • 'Two Way Monologue', Sondre Lerche. La seva cançó més escoltada a finals d'any: "La puc posar en bucle una vegada rere l'altra i mai me'n canso", ha subratllat.
  • 'Alegria', Antonia Font. Li recorda a les seves vacances d'estiu del 2001. "Tothom estava en pànic pels atemptats, i nosaltres feliços, sense assabentar-nos-en i escoltant aquesta cançó amb els amics".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00