Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Josep Maria Argimon: "No he tingut una vida plena perquè en algunes coses no he tingut coherència"

El doctor i exconseller de Salut de la Generalitat ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria Josep Maria Argimon (17/07/2023)

Llapis de Memòria Josep Maria Argimon (17/07/2023)

56:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1689607937886/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Josep Maria Argimon, metge epidemiòleg i polític, és conegut per haver estat el conseller de Salut de la Generalitat durant la pandèmia de la Covid-19. Tanmateix, ja feia molts anys que la seva vida girava entorn el món de la medicina. Actualment, és director de la Infraestructura Científica del Barcelonaβeta Brain Research Center, de la Fundació Pascual Maragall.

"No tenia capacitat per fer de filòsof"

A Argimon sempre l'ha interessat el món de la medicina, però ha explicat que el seu primer desig de jove era ser filòsof. Ara bé, ha afegit que es va haver de dedicar a la medicina perquè "no tenia capacitat" per estudiar filosofia: "Vaig començar a llegir Schopenhauer i no l'entenia, i vaig creure que la medicina era més senzill". Sobre el fet d'estudiar medicina, considera que és una carrera molt "competitiva" que pot resultar frustrant a molts joves, sobretot en el moment d'entrar al món professional i veure'n la realitat. És possible que s'adonin que potser "no és el que esperaven", ha matitzat.

Esdevenir conseller de Salut en plena pandèmia

Argimon ha recordat al programa l'"honor" que va suposar per ell esdevenir conseller de Salut de la Generalitat en plena pandèmia, tot i que no li agradava la part d'haver-se convertit en un personatge públic i haver perdut la seva privacitat. Tot i això, ha dit que van ser anys "molt intensos i durs", entre altres coses perquè "contar morts no m'ha agradat mai".

A més, ha admès que en algunes coses "ens vam equivocar". Potser per això considera que no ha tingut una vida "plena", ja que "perquè sigui plena, cal que sigui coherent" i "jo en algunes coses no he tingut coherència". Caldria, ha dit, fer una "anàlisi acurada" de totes les "lliçons apreses", per tal de poder millorar i seguir avançant.

Per altra banda, ha aprofitat per exigir destinar "un pressupost del 8%" a Salut, per posar-nos al mateix nivell d'altres països com "el Regne Unit o Holanda". "No podem tenir serveis de primera amb impostos que no són de primera", ha reclamat, puntualitzant que aquesta és una cosa que fa molts anys que demana.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00