Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Mayte Martín: "Estem confonent l'art amb l'oci"

La cantant i compositora ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Mayte Martín

Llapis de Memòria de Mayte Martín

55:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1689260618868/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

María Teresa Martín Cadierno, coneguda com a Mayte Martín, és una cantant i compositora de flamenc que ja de ben petita era una "enciclopèdia del cant". Una artista que transmet la seva passió, sinceritat i sensibilitat a través de la música que fa, perquè "el motor" de la seva creació artística "està al cor".

Des de ben petita, ja es podia entreveure que dedicaria la seva vida a la música. Amb 5 anys, va gravar la seva primera "actuació" de cant, i, amb 10, va fer la primera aparició dalt dels escenaris. De fet, li agrada tant cantar, que fins i tot ho fa "en somnis", ha explicat entre riures, recordant el dia en què se la van trobar cantant mentre dormia.

Pels interessats, podreu escoltar Mayte Martín en directe el 23 de juliol, al Teatre Grec.

"Només valen les coses que es fan amb el cor"

Una de les cançons que Martín ha triat perquè sonin al programa és la de "Tatuaje", de Conchita Piquer, ja que és la cobla i la cantant preferida de la seva mare. "És exquisida", ha detallat. De tot plegat, diu que en va treure el seu lema de vida: "Només valen les coses que es fan amb amor".

Parlant d'amor, ha confessat al programa que les millors cançons que ha compost són les que ha escrit "quan més fotuda estava". De fet, ha dit que la cançó S.O.S, una de les més escoltades de l'artista, la va escriure en poquíssim temps: 15 minuts. "Va ser com un vòmit de l'ànima".

Un altre artista que també ha marcat molt a Martín és Juanito Valderrama. En concret, ha confessat que la seva cançó "El Emigrante" és la primera amb la qual va plorar. A més, ha subratllat que admira profundament a Valderrama, i ha recordat com un dia que va guanyar un premi Ondas, va enviar al seu fill a buscar-lo mentre ell es quedava conversant amb Marín a un hotel on es trobaven. "Va ser una de les experiències més boniques que he tingut a la vida", ha relatat.

L'oci guanya la batalla a l'art

Sobre el fenomen Eufòria i els concerts massius d'artistes comercials, Martín ha denunciat que "estem confonent l'art amb l'oci", perquè els diners que s'haurien de destinar a l'art i la cultura, estan abocant-los a l'oci, i que, per tant, "l'art està deixant d'importar". "Cada vegada és més difícil que els artistes no comercials sobrevisquin", ha lamentat.

Per la seva banda, la cantant no té problema en renegar de la indústria musical més purament comercial. "L'objectiu d'una persona que estimi la música és tenir-li respecte", al contrari del que creu que fan molts artistes actualment, que simplement utilitzen la música "com una eina per fer el salt a la fama".

Per a ella, l'important és el camí i el fet d'haver-s'ho treballat amb temps i esforç. De fet, molts cops ha hagut de pagar-se la producció dels seus propis discos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00