Política

El PSC anuncia un acord amb Tot per Terrassa per governar a la Diputació de Barcelona

La formació de Jordi Ballart també ha estat negociant amb Junts per Catalunya, que els ha arribat a oferir la presidència de l'ens supramunicipal

Barcelona

El PSC s'ha garantit la presidència de la Diputació de Barcelona. Segons ha avançat SER Catalunya, els socialistes han anunciat aquest migdia un acord d'investidura amb Tot per Terrassa, que ha acabat desactivant definitivament una majoria independentista que Junts i Esquerra han sigut incapaços d'articular. La signatura s'ha fet a Terrassa.

Luïsa Moret i Jordi Ballart signant l'acord

La formació de Jordi Ballart ha estat negociant a dues bandes, però ha rebutjat fins ara els oferiments de Junts, ja que no garantirien acabar configurant el govern pel possible paper del Partit Popular i també dels dos diputats de Junts que han entrat en converses amb els socialistes. Són els alcaldes d'Igualada i Torrelles de Foix, Marc Castells i Sergi Vallès. Fonts del PSC subratllen que Castells i Vallès "no estan dient res", un símptoma que interpreten com a positiu.

Segons ha pogut saber SER Catalunya, en una maniobra a la desesperada, Junts hauria ofert la presidència de la Diputació a Tot per Terrassa, que té un sol diputat provincial, i fins i tot hauria suggerit un acord amb el PP per aconseguir els vots necessaris. Un oferiment que Junts nega, però que apunten fonts de la resta de partits, també des d'ERC, que haurien advertit a Junts que en cap cas participarien en una operació d'aquest tipus. Per la seva banda, el partit municipalista de Jordi Ballart assegura que té un sol objectiu, i és obtenir contrapartides pel municipi, com per exemple el trasllat de l'Institut del Teatre. Fonts de la formació insisteixen que en cap cas tenen interès a pilotar un "transatlàntic" com és la Diputació de Barcelona tenint un sol diputat provincial.

Esquerra ja dona per fet que no hi haurà acord independentista. La suma de Junts i ERC s'eleva a 23 diputats, els mateixos que la suma de PSC, els comuns i Tot per Terrassa. Si a la primera volta cap bloc arriba als 26 diputats que conformen la majoria absoluta, en segona volta es proclamaria president el candidat que tingui més suports i en cas d'empat, guanyaria la formació amb més representants, en aquest cas el PSC. Però fonts socialistes confien en el fet que no calgui arribar a aquest punt i puguin obtenir el suport ja en primera volta de Marc Castells i Sergi Vallès, i que finalment es decantin per investir la candidata del PSC, Lluïsa Moret.

Núria Marín: "Cuando no hay mayorías absolutas, lo lógico es que las formaciones hablen"

05:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/001RD010000005639677/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00