Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Xavi Canalias: "Els meus nebots em veuen com el tiet guai"

El comunicador ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Xavi Canalias

Llapis de Memòria de Xavi Canalias

58:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1689094746220/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Xavi Canalias és un comunicador incansable que ha passat per molts mitjans de comunicació diferents, on hi ha fet "de tot". Als 18 anys, va debutar a la televisió fent de reporter, i des de llavors, ja no ha parat: ha produït, ha fet guions, ha parit idees, s’ha disfressat, ha punxat cançons, ha fet programes d’estiu, seccions... Actualment, si el voleu veure lluir americana, el podeu trobar al Col·lapse de TV3.

Un "enamorat" de la ràdio

Canalias sempre ha estat un apassionat de la música. El seu primer contacte amb aquest món va ser a Sant Vicenç de Torelló, el seu poble natal, en un envelat on va escoltar a Sau en directe. "Va ser un microenamorament", recorda. Tanmateix, no va ser fins uns anys més tard que va descobrir el seu "gran amor": la ràdio. Llavors, va decidir que "no volia fer més música" i va deixar les classes de piano i de solfeig, i es va dedicar plenament al món radiofònic.

Concretament, ha explicat que va endinsar-se en aquesta faceta més periodística a través d'un curs que feien a Ràdio Ona, amb en Jordi Armenteras, quan ell tan sols tenia 13 anys.

Créixer en un poble petit sent "el noi gai"

Canalias ha explicat que va trigar un temps a identificar al 100% la seva orientació sexual: "Jo no sé si soc gai", es preguntava, i per això sempre va "fluir". Fos com fos, ha detallat que no va ser fàcil fer-se gran en un poble petit com el seu, i tenint l'etiqueta de ser sempre "el noi gai".

Possiblement per això, quan es va fer gran, Canalias va marxar a treballar i a viure a Barcelona. Allà es va "descobrir" a si mateix del tot i es va allunyar de la gent del seu poble durant un quant temps.

Ara bé, al cap dels anys, ha redescobert la seva gent i les seves arrels, i ha pogut perdonar a persones i actituds que de petit el van ferir. Actualment, per sort, Canalias es mostra orgullós que hi hagi molta més acceptació de la comunitat LGBTIQ+ al seu poble.

Herència familiar

"M'encantaria semblar-me més al meu pare, un home pacient i tranquil", ha confessat el comunicador. En canvi, ha acceptat que s'assembla molt més a la seva mare: "eixerida, emprenent, esverada... de sang andalusa", ha bromejat. Els seus nebots, però, ha dit que estan encantats que sigui així: "Em veuen com el tiet guai". Per això, ha remarcat que "sempre que em necessiten, soc allà".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00