Política

Trias demanarà limitar el preu del lloguer a Barcelona

El candidat de 'Trias per Barcelona' diu que Damià Calvet "té l'obligació" d'oposar-se a la unió del tramvia per la Diagonal

Barcelona

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias (Trias per Barcelona) en una entrevista a SER Catalunya s'ha compromès a sol·licitar la Declaració de Barcelona com a zona tensionada de lloguers per limitar-ne els preus aplicant la Ley de Vivienda aprovada al Congrés. Malgrat que Junts per Catalunya va votar-hi en contra, Trias considera que ho va fer perquè "envaïa competències de la Generalitat", i ha afirmat que per rebaixar el preu de l'habitatge "totes les eines són bones". Així i tot, s'ha mostrat prudent sobre la seva eficàcia: "Voldria limitar el preu del lloguer, però si no construïm habitatge és impossible".

"Que ningú es pensi que marxaré a la meitat del mandat"

Sobre la seva continuïtat al consistori en cas que guanyi les eleccions i sigui alcalde, Trias assegura: "Governaré quatre anys, que ningú es cregui que me n'aniré". En cas que no guanyi les eleccions i no arribi a l'alcaldia, ja ha dit que no es quedarà a l'Ajuntament perquè "no em presento per tenir una plaça de regidor". En aquest sentit, no creu que sigui una decepció cap als seus votants perquè "ja ho saben, jo no he enganyat a ningú."

Damià Calvet i el tramvia

El número 5 de la llista de Xavier Trias, Damià Calvet, va ser qui com a conseller de Territori va avalar les obres per connectar el tramvia per la Diagonal, un projecte en què Trias està radicalment en contra. Preguntat pel posicionament actual de Calvet, el candidat ha afirmat: "El senyor Damià Calvet quan estava a la Generalitat defensava unes coses i ara que està amb mi té l'obligació de defensar-ne unes altres".

"Si Maragall es vota a ell, a mi ja em va bé"

Xavier Trias celebra l'anunci del candidat republicà, Ernest Maragall: "Ja ha dit que es votarà a ell. A mi ja em va bé. Fins i tot li telefonaré i li donaré les gràcies", ha dit. I és que en política municipal, si no hi ha una majoria per investir l'alcalde o alcaldessa i tampoc hi ha una alternativa, acaba agafant la vara qui és la llista més votada. Preguntat sobre si es veu governant amb Jaume Collboni, del PSC, amb Trias com a alcalde, ha etzibat: "Si ells em volen donar suport no seré jo el que diré que no, estaré encantat de la vida".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00