Sociedad

Girona, a debat

Gemma Geis (Junts), Lluc Salellas (Guanyem), Sílvia Paneque (PSC), Joaquim Ayats (ERC) i Camino Fernández (C's) protagonitzen el debat electoral de Ràdio Girona.

Debat de candidats a l'alcaldia de Girona

Debat de candidats a l'alcaldia de Girona

56:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1683894547980/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Girona tindrà nou alcalde o alcaldessa els pròxims quatre anys. A part del nom, també és incògnita quina suma de partits donarà la majoria i què passarà amb els dos regidors de Ciutadans, a qui les enquestes deixen fora del nou consistori. Qui capitalitzi aquests vots, podria tenir la clau de l'alcaldia.

Avui els cinc candidats de les cinc formacions amb representació al consistori han passat balanç de mandat i han parlat de futur. Eren 5, però ha estat pràcticament un debat a 4 perquè la cap de llista de C's, Camino Fernández, només ha intervingut en el torn inicial de paraula de cadascun dels tres blocs en què s'ha dividit el debat i no s'ha interpel·lat amb cap dels altres candidats.

Els altres 4, Junts, Guanyem, el PSC i ERC han coincidit en la necessitat d'equilibrar els barris i en l'impuls que ha de suposar el nou Campus de la Salut, quan sigui una realitat. S'han enganxat, en canvi, en aspectes com la reforma del carrer de la Creu, fet en l'últim mandat i del que l'ara candidata de Junts, Gemma Geis, se n'ha desdit obertament davant l'estupefacció dels candidats de Guanyem, Lluc Salellas, i del PSC, Sílvia Paneque.

Els candidats de Guanyem i el PSC han marcat distàncies gairebé en tot moment amb Junts, igual que ho ha fet ERC, tot i que el seu cap de llista, Joaquim Ayats, no ha fet cap lleig al seu soci de govern en l'últim mandat.

El primer bloc ha estat dedicat al model econòmic i a l'economia de les famílies. La candidata de Junts ha defensat la creació d'una regidoria dedicada al comerç i el PSC ha afirmat que cal més compromís amb aquest sector. Per la seva banda, Guanyem ha assegurat que "cada vegada és més difícil viure a Girona" i ha explicat que proposen un pla de mobilitat conjuntament amb Celrà i Riudellots.

Al segon bloc, els candidats han debatut sobre habitatge i benestar. Aquí ha quedat clar que a Girona li falta una oferta d'habitatge assequible. Junts ha defensat que cal dedicar una part del pressupost municipal en inversió en habitatges. Guanyem ha anat més enllà, i ha dit que a més d'inversió cal mobilitzar pisos buits i controlar els habitatges d'ús turístic. El PSC ha ressaltat que cal tenir un "15% de l'habitatge públic", mentre que Esquerra ha destacat que s'ha de "generar sol en zones d'oportunitats". Ciutadans ha assegurat que actualment, "es protegeix més al que ocupa que al propietari".

En l'últim bloc s'ha debatut sobre l'equilibri entre barris. Aquí Camino Fernández de Ciutadans ha subratllat la "deixadesa d'alguns barris de la perifèria", mentre que la socialista Sílvia Paneque ha parlat de fer de Girona la "ciutat dels cinc minuts": tenir els serveis bàsics en aquest temps. Guanyem ha defensat la necessitat d'un equipament cívic a la zona Sud de la ciutat, i ERC ha reclamat la cessió dels pisos propietat de la SAREB.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00