Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Xavier Mas Craviotto: "Els meus alumnes em googlegen"

És professor de literatura catalana a la Universitat de Bristol

Llapis de Memòria de Xavier Mas Craviotto (11/05/2023)

Llapis de Memòria de Xavier Mas Craviotto (11/05/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230511_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'escriptor Xavier Mas Craviotto, que acaba de publicar la novel·la "La pell del món" i el poemari "La llum subterrània".

La primera cançó que hem escoltat és Australia de The Shins; "és una de les meves cançons preferides de tots els temps. També em recorda a moments molt importants i bonics a Bristol –el Xavi és professor de literatura catalana a la University of Bristol-, i sempre m'acompanya allà on vaig. A continuació ha sonat Jo Competeixo de Manel, un tema que el trasllada a la seva època d'estudiant de filologia catalana a la Universitat de Barcelona; "em recorda als meus anys universitaris, i la lletra sempre m'ha interpel·lat molt, perquè crec que recull molt l'essència de la naturalesa humana. Encara vivia a Navàs, però estudiava a Barcelona. Cada dia anava i tornava amb l'autobús i em veig a mi mateix escoltant-la en un ALSA".

Viena de Blly Joel és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del Xavier Mas Craviotto: "aquesta cançó em recorda molt a llargues caminades per Barcelona. Sempre m'ha agradat molt caminar, i caminar mentre escolto música; de fet, evito agafar el transport públic si no és estrictament necessari. Caminar m'ajuda a endreçar les idees". Tot seguit ha sonat The Stranger Song de Leonard Cohen; "algunes cançons de Cohen van ser claus per escriure la meva primera novel·la, "La mort lenta". Ara, a Bristol, he fet un gran amic que és molt fan de Cohen i m'hi ha fet tornar". Més tard, hem escoltat Everything In Is Right Place de Radiohead; "és la cançó que em poso sempre els dies complicats. Em calma, em fa sentir que soc en un lloc segur".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Xavier Mas Craviotto: The Boy With A Thorn On His Side de The Smiths -"em recorda als meus primers dies vivint a Bristol"-, Snap Out Of It d'Arctic Monkeys -"em recorda a nits de festa a Bristol. A la meva discoteca preferida de Bristol sempre hi posen música indie, i els Arctic Monkeys són el grup estrella"- i, per acabar, ha sonat Proof de I Am Kloot -"una cançó que em fa sentir que trepitjo terra segura"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'escriptor Xavier Mas Craviotto, que acaba de publicar la novel·la "La pell del món".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00