Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Els joves d'avui saben (volen) planxar, fer-se una truita o treure la pols?

L'INS Ronda oferirà el curs vinent un cicle bàsic de Formació Professional relacionat amb les tasques domèstiques. El primer a les comarques de Ponent

Eva Ibáñez, cap d'estudis de l'INS Ronda i Natàlia Iranzo, directora del centre, durant l'entrevista a Ràdio Lleida.

L'INS Ronda de Lleida oferirà un cicle de tasques domèstiques el curs vinent. Amb Natàlia Iranzo, directora i Eva Ibáñez, cap d'estudis.

23:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000043517/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

L'Institut Ronda de Lleida serà el primer de les comarques de Ponent en oferir un cicle bàsic de Formació Professional relacionat amb les tasques domèstiques, és a dir, netejar la llar, cuinar, cosir o planxar. Està especialment dirigit a alumnes de 15 anys.

Els alumnes rebran nocions de neteja de terres, vidres, cuines, lavabos, dutxes. També de com fer la compra de la millor manera, com rentar la roba, i també les millors maneres de planxar, ja siguin camises, pantalons o vestigs i cosir. ÉS un nou cicle formatiu que oferirà l'Institut Ronda de Lleida, el primer de Ponent en fer aquesta oferta. És un cicle de grau bàsic i, per tant, té dos cursos i la idea és que s'hi inscriguin nois i noies d'apartir 15 anys. Els qui s'hi inscriguin, ho superin i hagin cursat també tercer d'ESO rebran un certificat de tècnic bàsic.

Donar valor

Segons la cap d'estudis de l'INS Ronda, Eva Ibáñez, "quan arriben els joves a l'institut ens adonem que el tema de la cuina no l'han tocat mai, la planxa... ni molt menys..." així que proposar aquest cicle formatiu és "donar-li valor a totes aquestes tasques que semblen molt comuns, que tothom hauria de saber fer-les, però que no és així i menys els joves d'avui, que els tenim tan i tan sobreprotegits".

Per a la directora de l'INS Ronda, Natàlia Iranzo, reconeix que un cicle sobre tasques domèstiques pot sorprendre, però "la societat canvia. De fet, al cicle d'Atenció a la Persona en situació de Dependència, de Grau Mitjà, ja detectem que moltes de les persones que venen a cursar aquest cicle, moltes d'aquestes tasques que semblen bàsiques, no les dominen. I són molt necessàries per poder portar una llar, ajudar a una persona o per desenvolupar-te a nivell d'autonomia personal".

Mancances

Hem tret el micròfon al carrer i algunes persones asseguren que hi ha mancances en la transmissió d'aquests coneixements sobre com portar una casa entre pares, mares i fills, molt diferent a com els adults d'avui ho van saber dels seus pares. Tot i això, algunes persones reconeixen que no es pot generalitzar, i n'hi ha que sí que col·laboren. Però no són la majoria...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00