Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Amparo Moreno: "Moltes dones van venir al camerino a dir-me que gràcies a mi s'havien tret la vergonya"

Va ser la primera vedette amb sobrepès que va actuar a El Molino

Llapis de memòria d' Amparo Moreno (21/03/2023)

Llapis de memòria d' Amparo Moreno (21/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230321_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'actriu Amparo Moreno.

La primera cançó que hem escoltat és Cien Kilos De Vedette cantada per la mateixa Amparo Moreno quan feia de vedette –ella es feia dir hipervedette – a El Molino de Barcelona; "vaig ser la primera vedette que amb sobrepès. Encara recordo que moltes dones grassonetes venien a veure'm al camerino per agrair-m'ho... em deien que gràcies a mi s'havien desacomplexat i ja no només vestien de negre". A continuació ha sonat Clara de Joan Baptista Humet; "és la cançó més bonica i poètica que s'ha fet d'un món tan cruel com és el de la droga. A més, Joan Baptista Humet era de Navarrés –València –, el poble on va néixer el meu avi".

Ell de Rita Pavone és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de l'Amparo Moreno, una cançó que la transporta a la seva adolescència al barri de Collblanc; "jo ja era fan de la Rita Pavone, però encara vaig ser-ho més quan va publicar un disc cantant en català". Tot seguit ha sonat My Way cantada per Nina Simone; "em recorda a quan sortia d'actuar del Teatre Victòria i anàvem a una discoteca del carrer Pelai on grup de transformistes feia una versió meravellosa d'aquesta cançó". Més tard ha sonat Luz De Luna de Chavela Vargas, una cançó que per l'Amparo és un himne per les dones i, a més, la va cantar recentment amb Bibiana Andersen en un programa de la televisió pública valenciana, conduït per Màxim Huerta, en el que l'Amparo ha participat.

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de l'Amparo Moreno: Algo Contigo cantada per María Marta Serra Lima –"és la cançó d'amor més preciosa de totes i encara recordo quan el meu marit me la va cantar"–, És Cert de Núria Feliu –"la Núria era una gran amiga meva i volia fer-li un homenatge triant aquesta cançó"– i, per acabar, ha sonat Slowly de Luis Eduardo Aute –"des de ben petita m'encanta ballar i aquesta cançó l'he ballat tota la vida... és una cançó per ballar en parella i, de fet, amb el meu marit, que balla molt bé, l'hem ballat moltes vegades"–.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00