Fútbol

Jordi Samper: "Volem apropar el tennis de primer nivell a Girona"

Avui s'ha presentat l'ATP Challenger Eurofirms Girona - Costa Brava, que se celebrarà del 26 de març al 2 d'abril a la ciutat

Roda de premsa de presentació del Torneig de Tennis que es disputarà a Girona. / Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava

Girona

Avui s'ha presentat a la seu del Club Tennis Girona l'ATP CHALLENGER EUROFIRMS GIRONA – COSTA BRAVA, que se celebrarà a Girona la setmana del 26 de març al 2 d'abril, que comptarà amb un cartell de luxe en la que serà la seva primera edició i que serà gratuït per tothom.

L'acte ha tingut la presència de diferents autoritats del territori, entre els quals hi haurà la il·lustríssima alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Àngels Planas, la cap de la Representació Territorial de l'esport a Girona, Anna Julià, el director Esportiu de la Real Federación Española de Tenis (RFET), Javier Soler i el president de la Federació Catalana de Tennis (FCT), Jordi Tamayo.

A més, també han intervingut el director de l'ATP CHALLENGER EUROFIRMS GIRONA – COSTA BRAVA, Jordi Samper, el director de negocis d'Eurofirms, Jaume Dulsat, i el president del Club Tennis Girona, Carlos Montañés.

Jordi Samper, director de l'ATP CHALLENGER EUROFIRMS GIRONA – COSTA BRAVA, ha deixat molt clar que ens trobem davant un "esdeveniment històric". "Estem molt satisfets de poder tenir una llista com la que tenim. Hem de tenir clar que l'últim jugador que entra al quadre final és el número 220 del rànquing ATP. Hi ha un gran equilibri entre jugadors amb una trajectòria espectacular i de llegenda com Fernando Verdasco i Pedro Cachín, a banda d'actuals Top100 com Pedro Cachín o Roberto Carballés. També ens fa especial il·lusió poder tenir el millor jugador portuguès de la història, Joao Sousa". En aquest sentit, també ha volgut recolzar als "tennistes catalans", així com "Eduard Esteve, el millor jugador del Club Tennis Girona". Samper també ha desvelat que les jornades començaran a les 10:00 hores i que la intenció és que l'últim partit sigui a partir de les 18:00 hores.

Carlos Montañés, que ha iniciat i ha tancat la compareixença, ha volgut agrair a tots els patrocinadors, treballadors del club i tots els qui han fet possible que un Challenger 75.000 es pugui celebrar a Girona "tres mesos després d'haver-ho decidit". El president ha insistit en la importància del treball col·lectiu per a poder tirar endavant una iniciativa "per la que normalment es treballa durant un any". A més, ha remarcat la responsabilitat de dur a terme "el segon torneig més important de Catalunya" amb un cartell "fantàstic i impensable". "Tenim la voluntat d'acostar el tennis de primera a la gent de la demarcació de Girona i per això ho farem a cost zero per tothom. Tenim el compromís que això no sigui flor d'un dia, sinó que aquest nivell es pugui mantenir molts més anys a casa", ha apuntat.

Per la seva banda, Jordi Tamayo ha expressat que avui és un dia "molt feliç" pel tennis català. "Ens sentim molt orgullosos d'aquest esdeveniment i encara més de veure que l'ambició que tenen al club no té límits. Tinc la sensació que és un dels cartells més rellevants que hi ha hagut a la història dels challengers", ha sentenciat.

El seu homòleg a la Federació Espanyola, Javier Soler, que ha estat l'últim a prendre la paraula ha insistit en el fet que és un èxit que aquest torneig pugui ser una realitat. "A vegades no és suficient amb la voluntat, en aquest cas s'ha donat tot. Això va començar amb un campionat junior, després un ITF 15k i més tard un ITF 25k i ara hem cregut en això. Era molt difícil trobar una setmana perquè només poden a haver-hi tres tornejos en un mateix continent durant els set dies. Ara l'hem trobat i l'hem de potenciar. És la primera setmana de la gira de terra, que s'inicia en aquell moment fins al final de Roland Garros. Girona es mereix estar en el mapa Mundial del tennis i ara ja hi és".

La il·lustríssima Marta Madrenas no ha dubtat a l'hora d'afirmar que "Per Girona és una notícia extraordinària en molts sentits. En el sentit de l'esport i també en el dinamisme econòmic. Practicar esport és parlar d'hàbits saludables. Promocionar l'esport d'elit i primeres figures és també ajudar al fet que els joves puguin conèixer aquesta excel·lència i que vulguin encomanar-se d'aquestes trajectòries".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00