Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

La crisi reputacional encareix l'Espai Barça en 12 milions anuals

El club també modifica l'estructura de finançament i provoca que el rating de crèdit baixi de la qualificació BBB+ a la categoria BBB.

La crisi reputacional encareix l'Espai Barça en 12 milions anuals

La crisi reputacional encareix l'Espai Barça en 12 milions anuals

07:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677684908657/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La crisi reputacional que afecta el Barça encarirà el nou Espai Barça. Al club tenen clar que la xifra final, si se signa en les properes setmanes el finançament dels 1.500 milions d'euros, serà sensiblement superior a la prevista fa uns mesos. Concretament, la quantitat calculada s'apropa als 12 milions d'euros per temporada, el que sumaria 360 milions en els 30 anys que el Barça té previstos per retornar el préstec.

Darrerament, els tipus d'interès s'aproximaven al 5%, però al Barça ja valoren que aquest interès pot augmentar fins un 1% com a conseqüència de l'explosió del cas Negreira, de la dificultat per competir a nivell europeu i dels problemes en la inscripció de futbolistes al primer equip. Tot això provoca que el club visqui ara en una crisi reputacional a nivell mundial.

D'altra banda, l'agència de qualificació del deute Kroll, ha baixat la nota preliminar del finançament de l'Espai Barça de de BBB+ a BBB degut a un canvi del pla financer. Segons l'informe el Barça demanarà un crèdit convencional de 200 milions a tassa variable i amb venciment 2028 i fins a cinc paquets de deute. El primer, de 100 milions, venç l'any 2028. El segon, 250 milions, venç al juny de 2030. Tercer, 350 milions, juny 2032. Quart, 400 milions, juny de 2044. I cinquè, per valor de 200 milions, amb venciment a juny de 2047.

A part, Kroll explica que els primers 900 milions, amb venciment al 2032, ja preveuen un refinançament a futur que farà pujar el preu del crèdit. A part, el crèdit de 200 milions inicials és a tassa variable i dependrà dels tipus d'interès de cada moment. De cara al futur Kroll avisa que és molt improbable pujar nota de manera immediata degut als riscos de construcció. Alerta d'un possible descens de nota si hi ha endarreriments en la construcció més enllà de 12 mesos i especifica que només podrà pujar la qualificació si un cop construït l'estadi, els ingressos són molt superiors a l'esperat, 346 milions segons les previsions de l'empresa Legends.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad