Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els detalls del projecte de l'Espai Barça

L'informe de rating del Nou Camp Nou preveu l'opció de jugar dos anys complets a Montjuïc

Els detalls del projecte de l'Espai Barça

Els detalls del projecte de l'Espai Barça

10:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1676297000185/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El projecte de l'Espai Barça ha rebut una nota creditícia BBB+ amb perspectiva estable. Segons l'informe d'avaluació creditici que ha fet l'agència Kroll Bond Rating, el Barça finançarà el Nou Camp Nou amb 3 emissions de crèdit de 500 milions. El primer amb venciment al 2032, el segon, venciment al 2045 i el tercer, amb venciment de 2052.

L'agència Kroll fa diferents consideracions per atorgar aquesta nota. Considera com a molt positiu la lleialtat dels aficionats, la necessitat imperiosa de renovar l'estadi o el suport del soci al projecte. A part, com a negatiu hi veu els riscos de construcció o els riscos de finançament.

Fonts del club expliquen que l'estructura encara s'ha d'acabar de definir, però especifiquen que la idea inicial és no fer tota l'operació de cop per culpa dels tipus d'interès, actualment molt alts. Els interessa més fer una operació més curta i de menys diners i quan els tipus d'interès baixin abordar la resta del finançament. A part, especifiquen que cap empresa assumirà 500 milions de deute íntegre. Els paquets aniran entre els 100 o 200 milions, podent arribar alguna companyia a un màxim de 300. La intenció és liquidar-ho abans de 35 anys, període màxim aprovat per assemblea.

Quins riscos de construcció hi veu l'agència?

L'agència considera que el preu és raonable. Que Limak té capacitat per fer l'obra. Però es cura en salut i a l'hora de donar la nota, ja preveu un possible endarreriment d'un any en les obres. Ho fa per curar-se en salut. A part a aquest informe preveu l'opció que el Barça es pugui estar dues temporades a Montjuïc: "Durant la fase de construcció, l'equip jugarà a l'estadi Olímpic com a mínim una temporada, la 23/24, amb l'opció de jugar una segona temporada completa", s'hi pot llegir.

En el calendari d'obres s'hi preveu que el Barça torni al Camp Nou al febrer de 2025 amb una capacitat de 50.000 espectadors. A part, a l'informe s'explica que és "imprescindible" fer l'estadi si el Barça vol seguir sent un club TOP mundial i assegura que el Barça se centrarà en completar l'estadi abans de fer res.

Què li generarà al Barça el nou estadi?

346 milions d'euros anuals, és la previsió que fa Legends, que és l'assessor comercial del projecte. D'aquests, 100,4 milions van pel club. I la resta, 246, estan disponibles per tornar deute. No vol dir que cada any es tornin 246, però és la quantitat total disponible que tenen els inversors per recuperar. Si pacten 50 milions anuals, els 200 restants, anirien al club.

A la temporada 18/19 els ingressos eren de 170 milions. Ara es preveu que siguin de 346 MM€. En aquesta quantitat està inclòs l'acord amb Spotify. Dades concretes: el Barça passarà de 1765 seients VIP a 7.557. Això generarà 76,5 milions, molt per sobre dels 24 actuals. El club blaugrana actualment té un 2% de seients VIP, amb el nou estadi passarà a 7%, molt per sota de la mitjana europea.

Els ingressos per abonament pujaran de 41 a 50 milions, ja que es destinaran 2.400 seients a incorporar nous abonats de la llista d'espera. Els ingressos per entrada ascendiran fins als 73,8 milions, ja que es preveu un increment del preu de les entrades del 15%. També pujaran els ingressos per restauració (18,9 milions). Uns números que generen els 346 milions d'euros previstos per Legends, assessor comercial del projecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
  •