Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ocio y cultura

Des de dins del Benidorm Fest: "Hi ha hagut més cordialitat, l'any passat va haver-hi molta tensió"

La presentadora de la gala Inés Hernand i l'expert Luis Mesa analitzen la gala que va decidir el representant espanyol a Eurovisió

REPORTATGE. La presentadora Inés Hernand i l'expert Luis Mesa analitzen el Benidorm Fest

REPORTATGE. La presentadora Inés Hernand i l'expert Luis Mesa analitzen el Benidorm Fest

15:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675673517068/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Blanca Paloma s'ha convertit aquest dissabte en la guanyadora del Benidorm Fest i, per tant, en la representat espanyola a la gran final d'Eurovisió 2023 que tindrà lloc al maig a Liverpool, el Regne Unit. El tema d'arrel flamenca es titula "EaEa" i ha triomfat amb un total de 169 punts, en una final en què s'ha emportat les millors votacions del jurat professional i el vot del públic, per davant d'Agoney, amb 145 punts.

La guanyadora va rebre 9.898 vots dels espectadors, número que equival a un 28,28% del total, davant els 9.515 vots, un 27,19%, que es van emetre a favor d'Agoney, el segon classificat. Així, RTVE ha revelat la xifra exacta que ha convertit les dues propostes en les més votades pel públic: 34.997 vots de l'audiència, dels quals 24.553 han estat per SMS i 10.444 han arribat a través de trucades.

La resta d'aspirants han quedat classificats en el següent ordre: Vicco, amb 129 punts; Megara, 106; Alice Wonder, 89; Karment, 80; José Otero, 75, i Fusa Nocta, 71. Inés Hernand, presentadora del Benidorm Fest, ha desvetllat a l''Aquí Catalunya que els seus preferits no han estat entre els més votats: Rakky Ripper, Ellice Wonder o Megara eren les propostes que més van agradar a la còmica.

Tot i això, Hernand ha destacat el potencial de Blanca Paloma i ha apuntat que "el folklore és una candidatura molt competitiva en els últims anys". Luis Mesa, periodista expert en Eurovisió, hi coincideix: "És una aposta escenogràfica molt forta, és important que estiguem orgullosos".

Pel que fa a la gala, l'expert confessa que "aquest any hi ha hagut més cordialitat, l'any passat va haver-hi molta tensió". A més, Inés Hernad, amb la veu afònica, ha destacat que "és una setmana amb molt de treball, els pocs espais que queden s'omplen amb rodes de premsa". Per a ella, la gala ha suposat una atenció molt diferent de la que ella està acostumada, "un públic molt massiu". Tanmateix, està molt agraïda amb la feina que ha fet: "Sense jo saber-ho, em vaig convertir en la figura disruptiva del programa, perquè no fos tot tant estàtic".

Els presentadors Inés Hernand, Mónica Naranjo i Rodrigo Vázquez durant la primera semifinal del Benidorm Fest 2023 / Morell

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00