Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Himmelweg', teatre contra la mentida i l'horror

L'obra de Juan Mayorga esgota entrades al Teatre Akadèmia de Barcelona

ENTREVISTA. 'Himmelweg'

ENTREVISTA. 'Himmelweg'

18:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673181658983/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

'Himmelweg' de Juan Mayorga està basada en fets històrics reals: la visita que una delegació de la Creu Roja Internacional va fer a un camp d'extermini nazi el 1944. Hitler els va obrir les portes però els va enganyar convertint el camp en un poble de "decorat" i uns presoners "figurants". L'obra presenta el monòleg colpidor de la delegada que no va saber fer les preguntes oportunes ni atendre els senyals, i es va empassar la pantomima, un paper que interpreta Cristina Plazas. Després veiem el comandant del camp (Raimon Molins, que també dirigeix la funció) preparant l'enganyifa amb els jueus obligats a fer d'actors.

És teatre carregat d'activisme social i polític i amb un important sentit ètic. Un text ambientat durant el nazisme però que reflexiona sobre un tema tan actual com el sentit de la veritat, la mentida i la propaganda. 'Himmelweg' es pot veure, de moment, fins el 15 de gener al Teatre Akadèmia amb totes les localitats exhaurides. Amb l'èxit de públic, la companyia estudia la possibilitat d'ampliar dates.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00