Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

L'abonat del Camp Nou no pagarà menys a Montjuïc

El Barça estudia la logística pel trasllat dels abonats a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, on no hi haurà aparcaments per als aficionats

L'abonat del Camp Nou no pagarà menys a Montjuïc

L'abonat del Camp Nou no pagarà menys a Montjuïc

13:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1672747626589/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça ja està estudiant en profunditat totes les opcions per al trasllat del primer equip de futbol masculí a la muntanya de Montjuïc. Les obres d'adaptació de l'estadi Lluís Companys ja han començat i s'espera que estiguin enllestides abans d'acabar el curs esportiu per tal que el Barça hi disputi tota la temporada 2023-24. El que falta per decidir ara és la logística que se seguirà per encabir els abonats del Camp Nou a les graderies de l'Estadi Olímpic.

En els darrers mesos, el club blaugrana ha fet una enquesta entre els seus abonats i n'ha extret una conclusió categòrica: hi ha poc interès en pujar a Montjuïc. Inicialment, la previsió és habilitar 44.000 seients per a socis abonats d'un aforament total de 55.000 espectadors. Caldrà veure si la demanda final arriba a aquesta xifra i si s'han d'activar, aleshores, mecanismes per a que tothom qui ho demani pugui assistir a un mínim de partits.

A hores d'ara no està decidit què es farà amb els abonats, però sí que hi ha dues opcions sobre la taula: la primera, repetir la fórmula utilitzada durant la pandèmia. Els socis van pagar l'abonament sencer i, partit a partit, havien de confirmar la presència a l'estadi. Si aquestes peticions superaven el màxim d'aforament permès, es procedia a un sorteig. Als abonats no afortunats se'ls tornava una part dels diners. Si s'apliqués aquesta fórmula, l'abonament tindria, com a mínim, el mateix preu que al Camp Nou. "El preu no baixarà", insisteixen des del Barça. La segona opció que es valora és la posada a la venda d'entrades amb preferència per als abonats, fins aquest màxim de 44.000 localitats. Entrades que es pagarien al mateix moment de comprar-les. Aquestes opcions, així com altres qüestions de logística, s'acabaran de decidir en el decurs dels propers dos mesos.

"S'han d'oblidar les fórmules que hem tingut fins ara al Camp Nou. És un any diferent i únic", reiteren al Barça, que vol assegurar-se perdre els mínims diners possibles en aquesta temporada de transició cap el nou Camp Nou.

Allò que sí que està decidit és l'aparcament de vehicles privats. No n'hi haurà. L'entorn de Montjuïc estarà preparat per rebre els camions i furgonetes dels mitjans audiovisuals, així com els convidats VIP i les persones amb mobilitat reduïda. Ara bé, cap vehicle privat tindrà aparcament garantit, ni tan sols els abonats que disposen a dia d'avui d'una plaça d'aparcament al Camp Nou. S'habilitaran aparcaments dissuasius a una distància prudencial de la muntanya, amb autobusos llançadora preparats per al desplaçament del públic.

Un aspecte que preocupa al Barça és l'accés a peu a l'estadi. En els últims anys, les escales mecàniques que ajuden a l'ascensió i descens del públic des de l'Avinguda Maria Cristina no han funcionat sempre. S'aturen fàcilment i no es posen en marxa amb tanta diligència. El club exigirà que l'Ajuntament garanteixi el funcionament d'aquestes escales.

Actualització de l'abonament al Nou Camp Nou

Al Barça hi ha una altra preocupació de cara a la temporada 2024-25. El club blaugrana considera que, amb els preus actuals -que van dels 155 als 1.200 euros-, està en inferioritat de condicions en relació als seus competidors més directes de l'elit europea. Durant els propers mesos s'estudiaran fórmules per actualitzar aquests abonaments, que mantenen el preu de fa tretze temporades amb únicament l'increment anual de l'IPC.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00