Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Pelé va ser el primer ídol global. Érem nens i allò era poesia per a molts de nosaltres"

Al 'Què t'hi Jugues!' homenatgem a 'O Rei' Pelé, que ha mort als 82 anys, amb Ramon Besa i Rafa Marañón

"Pelé va ser el primer ídol global. Érem nens i allò era poesia per a molts de nosaltres"

"Pelé va ser el primer ídol global. Érem nens i allò era poesia per a molts de nosaltres"

25:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1672409137102/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Edson Arantes do Nascimento, conegut com a Pelé, la primera gran icona del món del futbol i l'únic jugador en guanyar tres mundials, ha mort als 82 anys. Feia més d'un mes que estava ingressat a l'hospital Albert Einstein de Sao Paolo a causa del càncer de còlon que patia. Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem homenatjat a 'O Rei' amb el periodista Ramon Besa. "Molts som esclaus emocionals d'aquell Brasil dels 70. És quan el futbol passa de la paraula escrita a la imatge, de la tradició oral a veure-ho", ha relatat Besa, qui ha afegit: "la llegenda de Pelé la veus en aquell Brasil que et semblava que era la glòria. És una de les millors seleccions que hi ha hagut mai".

A més Ramon Besa ha descrit a Pelé com un futbolista que "tenia virtuosisme i un bon físic" i ha afegit: "el que més m'agradava era com conduïa la pilota. Allò era poesia per a molts de nosaltres, érem nens i el futbol sempre et torna a la infància". "Allà es va desencadenar per molts de nosaltres el gran mite dels jugadors brasilers", ha destacat Besa als micròfons de SER Catalunya qui també ha afirmat que "Pelé va ser un futbolista de Mundials". I Besa ha sentenciat: "Pelé va ser el primer ídol global, que tu veies que allò que t'explicaven del futbol era veritat perquè l'estaves veient en una televisió amb color".

Pelé va jugar 16 partits amistosos a Espanya. Un d'ells, ja cap al final de la seva carrera, va ser el 31 d'agost del 74 al Trofeu Carranza, contra l'Espanyol i amb un cartell de luxe amb el Santos, el Palmeiras, el Barça i l'Espanyol. I quan tothom esperava una final entre el Santos de Pelé i el Barça de Cruyff, el Barça va perdre contra el Palmeiras a semifinals i l'Espanyol va guanyar 2-0 al Santos amb gols de Manolín Cuesta i de Rafa Marañón, que va jugar un amistós contra Pelé. "Estoy un poco triste, es un ídolo mío de siempre, de toda la vida. Me pilla casi al final de su carrera, pero he podido ver bastantes cosas de su periplo por el fútbol", ha explicat Rafa Marañón al 'Què t'hi Jugues!'.

"Para mí Pelé ha sido un jugador extraordinario, fuera de toda duda. He tenido la suerte de haber jugado contra él, o sea que de alguna forma me congratulo, fue mi primer partido como jugador del Espanyol", ha dit Rafa Marañón als micròfons de SER Catalunya, qui ha sentenciat: "creo que hemos perdido un personaje importante en la historia del fútbol".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00