Sociedad

El Govern pujarà un 8% l’Indicador de Renda de Suficiència perquè més persones accedeixin a ajuts socials

L’executiu ha tancat un acord amb els sindicats per actualitzar un indicador congelat des del 2010 i intentar desencallar la negociació de pressupostos

L’indicador de Renta de Suficiència de Catalunya és un barem que valora la situació de necessitat de les persones / Jacobs Stock Photography Ltd

Barcelona

El Govern incrementarà un 8% l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) per tal d’ampliar el nombre de persones que poden accedir a algunes de les prestacions socials de la Generalitat. Segons ha pogut saber SER Catalunya, sindicats, patronals i executiu han arribat a aquest acord, que dona resposta a una llarga reivindicació de les entitats socials, ja que aquest indicador, creat l’any 2006, només s’havia actualitzat una vegada i es mantenia congelat des de l’any 2010. L’entesa es fa en el marc de la negociació de pressupostos i hauria d’ajudar a encarrilar un acord amb els comuns, ja que l'actualització d'aquest barem era una de les demandes que havien posat sobre la taula els de Jessica Albiach. L’impacte de la mesura en els comptes de la Generalitat serà de 144 milions d’euros, la major part dels quals aniran a parar a la Renda Garantida.

L’indicador de Renda de Suficiència de Catalunya és un barem que valora la situació de necessitat de les persones i que serveix de referència per establir qui té dret a determinades prestacions econòmiques. Incrementant aquest indicador, les prestacions que l’agafen com a referència arribaran a més persones perquè el nivell d’ingressos que s’exigirà per rebre-les serà més elevat. Actualment, està fixat en 569,12 euros mensuals i 7.967.73 euros anuals; amb l’increment del 8%, l’IRSC se situarà aproximadament sobre els 615 euros mensuals i els 8.605 euros anuals. Aquesta actualització se situa a mig camí del que reclamaven les entitats socials, que aspiraven a un increment del 15,9%.

L’acord sobre l’IRSC es formalitzarà en els pròxims dies en el marc del Consell de Diàleg Social de Catalunya, un ens on participen les patronals Foment del Treball i PIMEC, i els sindicats CCOO i UGT, i on s’anunciaran més mesures. Fonts del Govern posen en valor que aquesta és la primera vegada que els agents socials poden incidir en l’elaboració i les mesures del pressupost de manera tan avançada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00