Política

Francesc de Dalmases, mà dreta de Laura Borràs, dimiteix com a vicepresident de JxCat

Un informe intern del partit ha ratificat que va fer sentir intimidada una periodista de tv3

El diputat de Junts Francesc de Dalmases, al ple del Parlament / ACN

Francesc de Dalmases ha dimitit com a vicepresident de Junts per Catalunya arran d’un informe intern del partit que ha confirmat que va tenir una actitud “incorrecta” després d’una entrevista a Laura Borràs que no va agradar a l’equip de l’aleshores presidenta del Parlament. L’executiva de Junts s’ha reunit aquesta tarda de manera extraordinària per abordar un afer que ha aixecat moltes tensions ja que nombrosos dirigents de la formació no estaven còmodes amb l’actitud de De Dalmases i exigien que assumís algun tipus de responsabilitat. La mà dreta de Borràs ha renunciat al seu càrrec dins del partit però continuarà com a diputat al Parlament.

L’afer Dalmases va esclatar ara fa 3 mesos, però aquest dilluns es va donar a conèixer l’informe intern que ell mateix va demanar al partit, realitzat per l’advocada Magda Oranich. L’informe confirma que De Dalmases “va fer sentir intimidada” a una periodista i que va “perdre els nervis de manera exagerada”. El diputat va desacreditar l’informe titllant-lo de tendenciós i irregular. Més tard, Oranich va assegurar haver rebut pressions de l’entorn del diputat i de la pròpia Borràs perquè emetés unes conclusions menys desfavorables. L’enrenou va fer aflorar encara més la tensió interna en el partit.

Tot i que l’entorn de De Dalmases considera que s’aprofita aquest cas per debilitar també a la presidenta del partit, Laura Borràs, avui ha decidit renunciar al seu càrrec de vicepresident però mantenir la seva condició de diputat al Parlament, on abandonarà també la comissió sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

El d’aquest dimarts no serà el darrer episodi d’aquesta polèmica perquè el Parlament té pendent també avaluar possibles sancions per una possible vulneració del codi de conducta del diputat. La resta de partits ha incrementat la pressió perquè es convoqui la comissió encarregada de fer-ho. L’encarregat de convocar-la i presidir-la és el diputat Jaume Alonso Cuevillas, proper a Laura Borràs. Esquerra Republicana li ha exigit celeritat i que no bloquegi la resolució d’aquest cas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00