Política

JxCat es resigna a una pugna interna en la consulta per sortir del Govern

L’executiva del partit no prendrà posició i els diversos corrents s’enfrontaran obertament en la consulta a la militància del 6 i 7 d’octubre

Jordi Turull i Laura Borràs en una compareixença davant els mitjans

Barcelona

“Vols que Junts continuï formant part del Govern de Catalunya?”. És la pregunta que els prop de 6.000 afiliats de Junts per Catalunya hauran de respondre aquest dijous i divendres després que els darrers dies de converses amb el president Pere Aragonès hagin acabat sense cap mena d’acord. De moment el partit no ha especificat com actuarà després de la consulta en cadascun dels escenaris que puguin sorgir.

Al partit el sentir majoritari és que Esquerra ja no vol fer cap esforç per retenir-los dins l’executiu, però, tot i això, una bona part dels seus quadres no vol abandonar la presència a la Generalitat i es mobilitzarà per mantenir-s’hi. És el cas de la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, que ja ha expressat públicament que farà campanya aquesta setmana per convèncer a la militància de continuar al Govern. A l’altre bàndol, l’entorn més proper a Laura Borràs també ha iniciat ja la campanya per provocar la sortida: el diputat Jaume Alonso Cuevillas ha donat el tret de sortida anunciant el seu posicionament a Twitter. El secretari general, Jordi Turull, ha admès que en el partit “hi ha molta diversitat d’opinions, perquè no tenim vocació ni de secta ni de religió”.

Turull ha lamentat que l’acord amb Esquerra no hagi estat possible i ha explicat que ahir van fer una darrera proposta rebaixant les seves expectatives: no només van renunciar a restituir a Jordi Puigneró com a vicepresident del Govern, sinó que van obrir-se a canviar la seva delegació a la taula del diàleg per tal de poder-s’hi reincorporar un any després, proposant com a representants a membres de l’executiu (tal com exigeix ERC) o membres del Parlament. Turull ha allargat la mà a tornar a negociar en qualsevol moment: “mai és massa tard”, ha afirmat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00