Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya

Aragonès destitueix el vicepresident Puigneró

El president de la Generalitat ha pres aquesta decisió perquè del dirigent de Junts per Catalunya no el va avisar que el seu partit l'instaria a sotmetre's a una qüestió de confiança

Pere Aragonès compareix després del consell executiu extraordinari / Quique García (EFE)

Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha cessat el vicepresident, Jordi Puigneró, en una jornada d'alta tensió a l’executiu per l'agreujament de la crisi entre els socis de govern. Aragonès ha explicat que ha decidit cessar Puigneró perquè no el va advertir que Junts per Catalunya l'instaria a sotmetre's a una qüestió de confiança en el debat de política general.

En una compareixença a la Galeria Gòtica, Pere Aragonès, ha dit que li agradaria que Junts per Catalunya continués al govern amb un altre vicepresident. El president de la Generalitat ha estat reunit aquest vespre amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, després d'una reunió extraordinària de govern. El partit de Puigneró ha convocat una reunió de l'executiva per demà al matí on haurà de valorar que fa després d’aquest cessament.

Aragonès ha assegurat que la destitució del vicepresident del govern "és un pas que em dol, però del tot necessari per enfortir el govern de Catalunya". I ha afegit que la resta dels membres del govern compten amb la seva confiança.

El president de la Generalitat ha començat la seva intervenció dient que Catalunya necessita un govern cohesionat, que tingui com a màxima prioritat el benestar dels ciutadans, i que això "no és comptaible amb una qüestió de confiança que pot abocar el país a la interinitat, durant una tardor i un hivern que, a nivell social i econòmic, es preveuen molt difícils".

Consell executiu extraordinari

Més de dues hores i quart ha durat la reunió de Govern extraordinària convocada per Pere Aragonès després que la crisi entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya s'hagi agreujat. El president i el seu equip estan molt molestos per la intervenció anit, del portaveu de Junts, Albert Batet. “S’han creuat tots els límits de la lleialtat que s’espera en una coalició”, asseguren fonts republicanes. La petició d’una qüestió de confiança des del faristol del Parlament va agafar per sorpresa Aragonès, que aquest matí ha suspès l’agenda oficial i ha reunit el seu nucli més proper a Palau per abordar totes les opcions del futur de la coalició, també la possibilitat de trencar l'acord.

Durant la reunió d'aquesta tarda, el president ha preguntat als consellers de Junts si avalen o es desmarquen de la via que va proposar el grup parlamentari. I, segons fonts de Junts per Catalunya, tots han estat d'acord que Aragonès s'hauria de sotmetre a una qüestió de confiança si no compleix amb el pacte de govern signat entre ERC i Junts. En un comunicat, el partit de Laura Borràs i Jordi Turull, assegura que aquesta posició l'han defensat, "de manera unànime", tots els consellers de la formació. Fonts de Presidència, en canvi, apunten que el grau de consens no ha estat tan elevat en relació amb la qüestió de confiança.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00