Tribunales

Detenen un home a Empuriabrava per adoctrinament terrorista amb intenció d'atemptar

El detingut havia manifestat la voluntat de cometre una acció violenta abans de viatjar a països en conflicte

Una imatge dels canals d'Empuriabrava. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Els Mossos han detingut a Empuriabrava, a l'Alt Empordà, un presumpte gihadista que segons els investigadors estava preparat per cometre un atemptat terrorista. La troballa d'una granada de la Guerra Civil va desencadenar la investigació que ha acabat amb el seu arrest.

La policia catalana trobar una granada a casa seva, a Empuriabrava, juntament amb altres armes blanques i alguna de foc. La investigació va començar en aquell moment, a finals de maig, i, des de llavors, han descobert que l'home que ara han detingut havia canviat el seu aspecte físic i havia començat a consumir i difondre missatges a favor d'organitzacions terroristes gihadistes. També animava als seus seguidors a cometre accions violentes.

L'Audiència Nacional ha coordinat la investigació que ha conclòs que aquest individu preveia cometre un atemptat a Catalunya, tot i que no han transcendit més detalls. La policia l'ha estat vigilant fins ara. El van detenir a casa seva divendres i ara està pendent que l'expulsin del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00