Política

Pere Aragonès no assistirà a la manifestació de la Diada

El president de la Generalitat argumenta que participar-hi no seria coherent

El president del Govern, Pere Aragonès, en la primera reunió del consell executiu després de vacances / Sílvia Jardí

El president de la Generalitat ha decidit que el pròxim 11 de setembre no se sumarà a la manifestació que com cada any organitza l'Assemblea Nacional Catalana. Considera que s'ha plantejat com una mobilització contra els partits polítics i les institucions i no contra l'Estat, per la qual cosa, a parer seu, no seria coherent participar d'ella.

Aragonès sí que va assistir com a president a la marxa de l'any passat, i en la seva arribada al costat d'Oriol Junqueras va rebre alguns xiulets de manifestants pròxims. Aragonès considera que la manifestació d'aquest curs aprofundeix en les divergències de l'independentisme i afirma que participarà de totes aquelles reivindicacions en favor de la independència.

Després d'anunciar la seva decisió, el vicepresident Jordi Puigneró, de Junts per Catalunya, ha anunciat que ell sí que participarà de la manifestació, a la qual s'adhereix també tot el seu partit.

L'Assemblea Nacional Catalana ha cridat a la mobilització carregant contra la taula del diàleg i afirmant que "no es pot esperar res" dels partits "autocridats independentistes", als quals acusa d'haver-se acomodat en les institucions. El lema de la manifestació és "Tornem per a vèncer. Independència".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00