Política

L'ONU considera que Espanya va violar els drets dels polítics independentistes en suspendre'ls de les seves funcions abans de ser condemnats

Els membres del Govern van ser apartats de les funcions públiques després del referèndum independentista del 2017

Raül Romeva, Jordi Turull i Oriol Junqueras en el Parlament de Catalunya

Barcelona

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull van denunciar davant el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides que el jutge Pablo Llarena dictarà la seva suspensió com a diputats del Parlament abans de ser jutjats el juliol del 2018, quan se'ls va processar per un delicte de rebel·lió. Ara l'ONU afirma que aquest fet va constituir una violació del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, pel que fa al dret dels ciutadans a ser escollits per a un càrrec públic, i que la restricció que l'Estat va aplicar als líders del procés estava injustificada.

El Comitè considera que aquest dictamen ja és una reparació suficient per als afectats, però demana a Espanya que prengui les mesures necessàries per evitar violacions semblants en un futur.

Alguns líders independentistes ja han celebrat aquesta decisió i, per part seva, Carles Puigdemont ha demanat que s'assumeixin responsabilitats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00