Llapis de memòriaLlapis de memòria

L'astrònom Joan Anton Català: "A Catalunya estem recuperant els cels. Hi ha molta més consciència"

"Quan detectem vida intel·ligent, que potser és demà, serà una revolució", ha explicat al Llapis de memòria.

Llapis de memòria. Joan Anton Català (25/08/2022)

Llapis de memòria. Joan Anton Català (25/08/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

"No hi ha cap fonament científic en l'horòscop", comença Joan Anton Català per marcar les línies del seu discurs. És divulgador científic especialitzat en astronomia i astrofísica i està format en química i química quàntica, per això és fidel als resultats demostrables. Ve del món de l'empresa, ha estat director de recursos humans de grans multinacionals. Gràcies a aquests coneixements, ha lligat l'astronomia amb els negocis per crear la metodologia A space to grow. També és autor de diferents llibres com Guia d'observació del cel per a nois i noies o Una breu i atzarosa història de la vida.

El seu primer telescopi el va construir amb 9 anys. Li va servir per veure fenòmens com les Llàgrimes de Sant Llorenç, que es poden observar des de gran part del territori català durant els mesos de juliol i agost. Joan Anton Català explica que és més fàcil fer-ho des d'alguns indrets que des d'uns altres: "A Catalunya estem recuperant els cels. Hi ha molta més consciència. Però, les grans ciutats encara no ho han aconseguit". L'astrònom reclama que "hem de demanar als nostres gestors municipals" poder "mirar el cel tota l'estona com ho feien els nostres avantpassats" perquè "és un dret".

Hi ha vida en altres planetes?

Aquesta és la pregunta que més desitja respondre abans de morir. Encara "no tenim proves", però "el sentit comú ens diu que hi ha d'haver". "Perquè la vida hauria de ser exclusivitat de la terra?", es pregunta. Actualment, Mart és l'únic planeta habitat només per robots on actualment s'està cercant vida. Si s'assoleix, Joan Anton Català sentencia que seria "el descobriment de la història de la humanitat". "Quan detectem vida intel·ligent, que potser és demà, serà una revolució. Que malament ho utilitzarem! Tothom en voldrà treure profit", acaba.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00