Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"No han sigut capaços de trobar una alternativa a CVC, però s'ha de fer perquè a dia d'avui el club no és viable"

Al 'Què t'hi jugues! ' interpretem la situació econòmica del FC Barcelona de la mà de l'economista Marc Ciria

"No han sigut capaços de trobar una alternativa a CVC, però s'ha de fer perquè a dia d'avui el club no és viable"

20:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652187825904/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El principal objectiu econòmic del FC Barcelona aquesta temporada és clar: complir el pressupost i evitar pèrdues. Aquest dimarts al 'Què T'hi Jugues!' hem analitzat la situació econòmica amb l'economista Marc Ciria, que ha apuntat que enguany difícilment s'assoliran les metes fixades: "El negoci ordinari del club continua donant pèrdues, perquè es va elaborar un pressupost ambiciós que no s'està complint. Sense la Champions ni l'Europa League és molt difícil arribar al que havien posat com a objectiu de la temporada a nivell econòmic".

La massa salarial segueix sent un problema que el Barça ha de resoldre per afrontar la compra de nous jugadors. Actualment, el club està 144 milions d'euros per sobre del límit salarial: "Seguim excedits pel que fa a la massa salarial que s'hauria de reduir un 30%, s'hauran de fer equilibris per poder incorporar jugadors. Jo volia lluitar per una referència mundial, un jugador estratègic, però això no es podrà fer per l'herència rebuda." Per a Ciria una de les solucions és fer alguna venda extraordinària que computi com un ingrés per salvar l'exercici.

"Estem en una situació en la qual no ens ha de sorprendre si hi ha una gran proposta en forma de paquet en la que s'integri Barça Studios, BLM i CVC. Crec que hauria de rondar els 400 milions d'euros, que és el que necessita el Barça en ingressos per ordenar la casa abans de comprar-ne una nova de luxe", comenta l'economista.

Pel que fa a l'acord amb CVC, Ciria s'atreveix a dir que "serà el finançament més car de la història del Barça. No han sigut capaços de trobar una alternativa a CVC, però s'ha de fer perquè avui dia el club no és viable".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00