Sociedad

El Consell financia un estudi per saber com afectarà el canvi climàtic a la Menorca Talaiòtica

També es veurà com amagar le slínies telefòniques i elèctriques devora dels jaciments

Es volen jaciments preparats per a resistir el canvi climàtic i sense elements externs. / PIXABAY.

Maó

El Consell de Menorca encarregarà els estudis per analitzar els efectes que els desastres naturals i el canvi climàtic poden comportar sobre els jaciments de la Menorca Talaiòtica, així com desviar les línies elèctriques i telefòniques que causen un impacte visual sobre els monuments arqueològics de l'illa .

El primer dels estudis ha d'estar llest en un termini de quatre mesos i l'equip redactor rebrà 6.500 euros a canvi, segons han informat des de la institució insular. El segon estudi, valorat en 10.500 euros, resulta més complex, ja que s'han de proposar traçats alternatius del cablejat elèctric i telefònic i fins i tot actuacions per soterrar les línies de més impacte o crear pantalles vegetals que permetin no ser vistes des dels jaciments.

El Consell de Menorca ha tret a concurs un tercer estudi per determinar les actuacions de conservació, difusió i museïtzació més adequades per als poblats de Torretrencada i Torrellafuda i la Naveta des Tudons, el monument més ben conservat i representatiu.

L'equip redactor rebrà 11.875 euros i disposarà de cinc mesos per suggerir adequacions dels recintes per a la visita pública i com obtenir vies de finançament.

Els béns de la Menorca Talaiòtica van ser declarats el setembre de l'any passat per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00