Sociedad

Es Mercadal cerca la fórmula perquè el plàstic no sigui un problema a les festes patronals

De moment queden descartades les màquines que donaven cèntims a canvi de tornar els envasos

-FOTODELDÍA- ES MERCADAL (MENORCA), 17/07/2022.- Jinetes de caballos de raza menorquina demuestran sus habilidades en el popular Jaleo durante la celebración de las fiestas de Sant Martí, este domingo en Es Mercadal (Menorca). EFE/David Arquimbau / David Arquimbau (EFE)

Maó

A les passades festes patronals de Sant Joan a Ciutadella, es van produir diversos accidents deguts a caigudes, que s'atribueixen a la presència de bòtils o gots de plàstic a terra. Tot i que és habitual posar arena en els espais on els cavalls realitzen els seus salts, si hi ha residus al terra, no basta per garantir la seguretat i per aquest motiu ja s'han començat a mobilitzar. Per exemple, a Ciutadella han anunciat que es prendran mesures de prevenció de cara a les festes de Sant Joan de l'any vinent.

Torna un plàstic o una llauna i recuperes uns cèntims

Carlos Salort, de l'Associació Per la Mar Viva, demana recuperar el sistema de les màquines CDDR, on es poden dipositar plàstics i llaunes d'alumini a canvi d'uns pocs cèntims per cada unitat però des de l'Ajuntament d'Es Mercadal, on se celebraran les pròximes festes en tan sols tres setmanes, l'alcalde Joan Palliser apunta a altres solucions com la creació d'un voluntariat que vigili que en els punts crítics no s'acumuli aquest tipus de residu. D'altre banda, després de consultar-ho amb els responsables del Consorci de residus, descarten les màquines CDDR, almenys de moment.

Aliança contra el plàstic

En aquests dies també hi ha d'altres associacions ecologistes que s'han pronunciat, com Menorca Preservation que forma part activa de l'Aliança contra el plàstic de Menorca. S'ha sumat a la petició per tal que es compleixi la Llei de residus i desapareguin els gots o ampolles de plàstic d'un sol ús.

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00