Política

El Govern declara inversió d’interès autonòmic l’Antiga Estació Marítima de Ciutadella

Aquest nou centre educatiu es farà a una part de l’edifici de l’antiga estació marítima de Ciutadella i per això es reformarà l’edificació existent, construïda l'any 1966, i que abans de la intervenció de Ports per a adaptar-la com a Estació Marítima, va servir com a fàbrica i magatzem de congelats

L'immoble hauria de reconvertir-se en un centre integrat de Formació professional d'hosteleria. / Google Maps

Maó

El Consell de Govern d’avui ha acordat declarar inversió d’interès autonòmic les intervencions previstes a l’Antiga Estació Marítima, a Ciutadella, i considerar sistema general d’equipament públic docent en sòl urbà la parcel·la de 1.810 metres quadrats on es troba aquest immoble i que ha estat cedida per Ports IB a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i adscrita a la Conselleria d’Educació i Universitats.

L’Antiga Estació Marítima de Ciutadella es vol convertir en un Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) per dotar el municipi d’un centre d’aquestes característiques, ja que a tota Menorca només n’hi ha un, situat a Maó, i, donar sortida a la creixent demanda existent.

Aquest nou centre educatiu es farà a una part de l’edifici de l’antiga estació marítima de Ciutadella i per això es reformarà l’edificació existent, construïda l'any 1966, i que abans de la intervenció de Ports per a adaptar-la com a Estació Marítima, va servir com a fàbrica i magatzem de congelats. De la superfície total de l’edificació actual es destinaran 1.917,48 m2 al nou CIFP.

La Conselleria d’Educació i Universitats, per mitjà de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), va finalitzar la redacció del projecte d’execució d’aquestes actuacions a l’octubre de 2023. Ara, l'Administració disposa d’un termini de dos anys des de la declaració d'interès autonòmic per presentar el projecte i d'altres dos, a continuació, per iniciar-ne l'execució, mentre que l'incompliment de qualsevol d'ells determina la caducitat de la declaració.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00